2024.03.28, Csütörtök
Új alkalmazás könnyítheti a számolást gazdaságtudományi képzéseken
pixabay - illusztráció

Új alkalmazás könnyítheti a számolást gazdaságtudományi képzéseken

MTI

2020.02.12. 20:00

Könnyebbé és gyorsabbá teszi speciális számítási feladatok megoldását gazdaságtudományi képzéseken egy új mobiltelefonos gazdasági matematikai alkalmazás - tájékoztatta a Kaposvári Egyetem szerdán, közleményben az MTI-t.

Hirdetés

Azt írták: a szerdától egy "mobilbarát weboldalon" hat nyelven, bárki számára ingyenesen elérhető lineáris programozási asszisztens öt, a visegrádi országokban működő felsőoktatási intézmény közös fejlesztőmunkájának eredménye.

A Prágai Közgazdasági Egyetem, Katowicei Közgazdasági Egyetem, Pozsonyi Közgazdasági Egyetem, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem alkalmazásának lényege, hogy a hallgatóknak nem kell írásban kiszámolniuk a lineáris programozással összefüggő bonyolult feladatokat, megteszi ezt helyettük a programozási asszisztens. Ennek köszönhetően egy feladat megoldási ideje másfél óráról öt percre csökken.

Az új alkalmazás, szemben a korábbiakkal, nem egy, hanem öt féle feladat megoldásához nyújt támogatást, de nem dolgozik teljes egészében az egyetemisták helyett, a számolásban és a grafikonok rajzolásában segít, a lépéseket a hallgatóknak kell meghatározniuk - közölték.

Hangsúlyozták, hogy a Visegrádi Alap támogatásával, 5 millió forintból megvalósult fejlesztés eredményeként a Kaposvári Egyetem  belépett az online kalkulátorok és alkalmazások piacára.

AktuálisKaposvári Egyetemmobil alkalmazásgazdaságtudományi képzésszámolás