2024.04.18, Csütörtök

Az elmúlt tíz év legnagyobb sportfejlesztése valósult meg a Kaposvári Egyetemen

ke.hu

2018.09.20. 19:53

Az új sportpályát, a felújított öltözőket és a modernizált kondicionálótermet csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a Campuson.

Hirdetés

„Kiemelten fontos, hogy a hallgatók és dolgozók számára kulturált sportolási lehetőségeket biztosítsunk, ezzel is vonzóvá téve Kaposvári Egyetemet” – erről beszélt a megvalósult sportfejlesztés kapcsán Dr. Borbás Zoltán. A kancellár hozzátette: az egyetem az élsport és a szabadidősport támogatása mellett egyaránt elkötelezett.

Csütörtökön hivatalosan is átadták a Kaposvári Egyetem legújabb sportlétesítményeit. Így többek között a rekortán borítású, palánkkal és LED világítással is felszerelt multifunkcionális sportpályát. A több mint negyven millió forintos beruházás TAO támogatásból és saját forrásból valósította meg a Kaposvári Egyetem. A fejlesztés a Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség partnerségével valósult meg. Emellett felújítottak két öltözőt és a konditermet, amely 20 modern géppel is bővült. Az eseményen Szerb György a Kaposvári Egyetem Sport Iroda és Létesítmény Központ igazgatója vette át az elkészült beruházást és az egyetem sportközössége nevében köszönetet mondott a fejlesztésért. Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere és Gelencsér Attila a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte az ünneplőket. A politikusok hangsúlyozták a kormányzat és a megyeszékhely is kiemelten támogatja a sportolási lehetőségek bővítését, ennek szellemében a városban, a megyében és az egész országban új létesítmények jönnek létre. Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselője is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. Mint fogalmazott: több mint 100 pályaavatón vett már részt, de közülük kiemelkedik a Kaposvári Egyetem beruházása.

A hivatalos átadó és a szalagátvágás után a fiatok birtokba is vehették az új rekortán borítású multifunkcionális sportpályát, ezzel pedig kezdetét vette az egyetemi sportnap.

Galéria

AktuálisSomogy megyeKaposvári Egyetemsportfejlesztés