2024.03.29, Péntek

Mérföldkő: Megtartották az első Szlovák – Magyar Rektori Fórumot Eperjesen

ke.hu

2018.10.16. 21:00

Új korszak kezdődik a szlovák – magyar akadémiai kapcsolatokban. Az elmúlt napokban tartották meg a történelmi jelentőségű első Szlovák – Magyar Rektori Fórumot Eperjesen. A Kaposvári Egyetemet Prof. Dr. Végvári György rektorhelyettes képviselte.

Hirdetés

A kétnapos találkozón egyebek mellett a határokon átnyúló együttműködés fellendítéséről és az egyetemek közti kapcsolatok erősítéséről is tárgyaltak a felek. Dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke arról beszélt:

„Nemzeteink jövője nagymértékben függ a kulturális, a társadalmi, a tudományos és a műszaki fejlődéstől. Ahhoz, hogy egyetemeink a 21. században is teljesíteni tudják küldetésüket, együttműködésre, valamint jelentős innovációkra is szükség van.”

Az első Szlovák – Magyar Rektori Fórum megállapodással zárult, az együttműködést Dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia és Marek Smid a Szlovák Rektori Konferencia elnöke írta alá.

A Kaposvári Egyetem is képviseltette magát a történelmi jelentőségű eseményen, a találkozón Prof. Dr. Végvári György stratégiai-és oktatásfejlesztési rektorhelyettes vett részt.

Az ülésen jelen volt Peter Krajnák, Szlovákia felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, a magyar kormány részéről pedig Horváth Zita felsőoktatási államtitkár is.

AktuálisKaposvári EgyetemSzlovák – Magyar Rektori FórumEperjes