2024.04.28, Vasárnap
Helyi művésznő képeiből nyílt kiállítás a Somogy Vármegyei Kormányhivatalban
Fotók: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Helyi művésznő képeiből nyílt kiállítás a Somogy Vármegyei Kormányhivatalban

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2024.02.27. 11:27

Szegvári Mária művésztanár képeit a somogyi tájak ihlették, s ezeken a színekkel való játék és kísérletezgetés szenvedélye köszön vissza.

Hirdetés

Szegvári Márta nyugalmazott művésztanár képeiből nyílt kiállítás hétfőn a Somogy Vármegyei Kormányhivatalban - számolt be az intézmény a honlapján. Pasztell, olaj és akvarell a legkedvesebb eszközei az alkotónak, akit leginkább a somogyi tájak ihletnek. Festményein visszaköszönnek az erdők, mezők, tópartok, a természeti környezet szépségei, de egy-egy emberi alak, régi épület is vászonra kívánkozott.
 

Húsz év festményei 

Szegvári Mária saját bevallása szerint soha nem a fotószerű festésre törekszik, hanem próbálja a lényeget megragadni. Alkotás során a színekkel való játék és kísérletezgetés a szenvedélye. Az elmúlt húsz év festményeit már számos kiállításon láthatta a nagyérdemű, több mint két tucat tárlaton örvendeztették meg a festmények a látogatókat. A Kormányhivatal Galériában Nagy Erika festőművész ajánlotta Szegvári Márta alkotásait az érdeklődők figyelmébe. A tárlat 2024. március 20-ig látogatható.

Helyi hírekKaposvári EgyetemSomogy Vármegyei KormányhivatalkiállításSzegvári Márta