2024.03.28, Csütörtök

Strandröplabdá­ban is erősek a Kaposvári Egyetem sportolói

ke.hu

2017.07.20. 09:41

A Kaposvári Egyetem sikerét hozta Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságának strandröplabda döntője. A lányok ezúttal arany, a fiúk pedig ezüstéremmel térhettek haza a velencei versenyről.

Hirdetés

A teremröplabdában elért kiemelkedő eredmények után, a MEFOB strandröplabda döntőjében is remekeltek a Kaposvári Egyetem sportolói.

Horváth Alexandra és Rák Rebeka az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es csapatának játékosai az első pillanattól kezdve magabiztosan szerepeltek. Így az első napon már két nyert meccset tudhattak magukénak, a folytatásban pedig további három győzelmet arattak. Ezzel a kiváló eredménnyel el is hódították az első helyet.

A férfiak mezőnyében a Fino Kaposvár bajnokcsapatának két fiatal játékosa, Bögöly Gábor és Kalmár Ákos lépett pályára. A fiúknak nem indult jól a verseny, az első meccsen a BME párosától kaptak ki, így vigaszágra kényszerültek. A kezdeti kudarc azonban nem szegte röplabdázóink kedvét, tanulva a hibákból sorra verték ellenfeleiket. Bögöly Gábor és Kalmár Ákos egészen a döntőig menetelt, a fináléban, nagy csatában végül alul maradtak a Műszaki Egyetem párosával szemben. Így a második helyen zárták a tornát, amely összességében nagy eredmény, hiszen ez volt az első MEFOB strandröplabda döntőjük.

 

Forrás: ke.hu

KitekintőKaposvári Egyetemsportversenystrandröplabdaországos bajnokság