2024.07.19, Péntek

Kizárólag megújuló energiára állt át a somogyi élményközpont

MTI

2017.06.25. 11:39

A Patcán található, 15 éve folyamatosan fejlesztett Katica Tanya napelempark kialakítását is magába foglaló beruházást adott át.

Handó Eszter, a Somogy megyei Katica Tanya Élményközpont alapító tulajdonosa a napokban átadott fejlesztés kapcsán elmondta: nem használnak földgázt, a komplexum hő- és elektromosáram-igényét a napelemek által termelt energiából fedezik, ezzel jelentősen csökkentik ökológiai lábnyomukat.

Az elmúlt egy évben saját erőből és banki hitelből megvalósított fejlesztésük eredményeként bővítették éttermüket, három új faház építésével immár 200 vendégüknek tudnak egyidejűleg szállást biztosítani, új ugrószőnyegeiknek, pólófestő műhelyüknek és a viaszkéz-készítő foglalkozásnak köszönhetően 70 fölé emelkedett a bel- és kültéri játékaik száma.

A 12 hektáron elterülő, családi vállalkozásként működő élményközpont építése több mint másfél évtizede kezdődött, a tulajdonosok eddig 800 millió forintot költöttek rá saját, valamint európai uniós forrásból és hitelből.

Handó János, a Katica Tanya ötletgazda-tulajdonosa korábban az MTI-nek elmondta: a vállalkozás 2008 óta rentábilis, a nyereséget teljes egészében visszaforgatják. Tavaly 65 ezer látogatójuk volt, s remélik, hogy a folyamatos fejlesztéseknek is köszönhetően a vendégforgalom eléri az évi 75 ezret.

 

Forrás: mti

AktuálisturizmusnapelemPatca