2024.04.23, Kedd

Siófokra érkezik a Tour de Hongrie

siofok.hu

2017.06.28. 14:19

A Magyar Körverseny június 27-én Szombathelyen rajtolt. Csaknem 30 országból érkező résztvevőkkel június 29-én délután érkezik Siófokra, három kört megtéve a Petőfi sétány-Aranypart környékén kialakított körpályán.

Hirdetés

A 20 csapat 120 kerékpárosából álló nemzetközi mezőny a Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc, Jászberény útvonalon 751 kilométer megtéve érkezik el július 2-án Budapestre, a Hősök terére.

A körverseny 2. napján 15 órakor indulnak Velencéről a versenyzők és várhatóan 18:30-ra érnek Siófokra. A helyszínre már 16 órától érdemes kilátogatni, hiszen színpadi fellépők szórakoztatják a közönséget, de lesz bringás ügyességi pálya, Gizmo show és bringa párbaj is.

A versenypályát nem csak a Tour de Hongrie versenyzői veszik majd birtokba. A polgármester kezdeményezésére és aktív részvételével aznap 17 órakor a város lakói és a Balaton partján nyaralók a Fő térről indulva közösen tekernek néhány kilométert a Tour de Hongrie pályáján, így üdvözölve a nemzetközi kerékpárverseny mezőnyét. Természetesen a közös bringázást közös szurkolás követi majd, a Magyar Körverseny kerékpárosai ugyanis három, mintegy 4 km-es kört is megtesznek a Petőfi sétány és az Aranypart szállodasor környékén kialakított körpályán. A forgalom szempontjából a verseny helyszínén korlátozásokra lehet számítani.

A 2017-es Tour de Hongrie versenyére csaknem háromszoros túljelentkezés volt a csapatok részéről, végül a meghívott klubok közül várhatóan 20 áll majd rajthoz, lesz közöttük hat magyar együttes, egy válogatott, egy prokontinentális és 11 kontinentális csapat.

A Tour de Hongrie egy több mint kilenc évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi országúti kerékpárverseny, a legnagyobb magyar kerékpárverseny, az ország nemzeti körversenye. Az első Tour de Hongrie-t 1925-ben rendezték meg, az évek során háborúk, politikai rendszerek és más kihívások miatt hosszabb időszakokon át is szünetelt a verseny, az idei lesz a 38. kiírás.

A Magyar Kormány és a Tour szervezőinek közös célja, hogy a nemzeti körverseny néhány éven belül a régió legrangosabb versenyévé váljon, amelyet a kontinens televíziós sportcsatornái élőben közvetítenek. A cél eléréséhez vezető úton a kormánytól kapott támogatás mellett a szponzorok és a partnerek támogatására és segítségére is szükség van a hatnapos esemény megrendezéséhez.

 

Forrás: siofok.hu

AktuálissiófoknemzetközikerékpárversenyTour de Hongrie