2024.06.16, Vasárnap
Új eligazítási technikát alkalmaznak Siófokon
Fotó: police.hu

Új eligazítási technikát alkalmaznak Siófokon

siofok.hu

2017.06.13. 18:33

A siófoki rendőrkapitányságon az országban elsőként indítottak be egy új, gyorsreagálást biztosító eligazítási rendszert.

A júniusban beindult nyári szezonban megduplázták-megtriplázták a járőrök számát a dél-balatoni településeken, és készenléti rendőröket vezényeltek a térségbe.

Erről Piros Attila, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tartott tájékoztatást a sajtó számára Siófokon.

Bemutattak egy – a Somogy megyei rendőrség közreműködésével kifejlesztett – új eligazítási technikát, amelyet június 2-től alkalmaznak élesben Siófokon. A város rendőrkapitánya, Kasznár Gyula közölte: az újítás révén gyorsabbá és hatékonyabbá válnak a rendőri beavatkozások. Az oktatásban használt interaktív tábla rendőri használatra kifejlesztett alkalmazásával például azonnal be tudják mutatni a keresett vagy körözött személyeket, drónfelvételekről a bevetési helyszíneket, közterületeket, elérik a térfigyelő kamerák jelzéseit és hozzáférnek minden intézkedéshez szükséges adathoz. Ez különösen fontos Siófokon, ahová nyaranta sok helyismerettel nem rendelkező rendőr érkezik erősítéséként.

Piros Attila beszámolója szerint a megyéből, főleg a kaposvári főkapitányságtól 27 embert, “egy komplett rendőrkapitánysági bűnügyi állományt” csoportosítottak át a Balatonhoz. A készenléti rendőrök június 2-án este érkeztek meg Siófokra, Fonyódra és Balatonkeresztúrra. Idén is segítenek a rendészeti szakgimnáziumba járó diákok, és Siófokon töltik majd a gyakorlatukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói. A Balaton 74 kilométernyi somogyi partszakaszán szavatolni tudják a folyamatos közrendet és biztonságot – mondta a rendőrfőkapitány.

Piros Attila elmondta még, hogy az év első hónapjaiban Somogyban tovább csökkent a bűncselekmények száma és nőtt a felderítés eredményessége, ami nemcsak a rendőrség, hanem a társszervek, az önkormányzatok, a polgárőrségek érdeme is. A téli időszakban szárazföldön szolgálatot teljesítő vízirendőrök munkáját is dicséri, hogy jelentősen csökkent a nyaralófeltörések száma Siófok térségében – tette hozzá.

 

Forrás: siofok.hu

AktuálissiófokBalatonrendőrségtechnológiaeligazítási rendszer