2020.01.21, Kedd

Balaton

A Balaton térségének legnagyobb mozija nyílt meg Gyenesdiáson

2020.01.16

Kultúra

A Balaton térségében a legnagyobb befogadóképességű, újonnan kialakított mozi nyílt meg csütörtökön Gyenesdiáson.

Tovább fejleszti az aktív- és gasztroturizmust Siófok

2020.01.13

Aktuális

2019-ben a már megszokott, változatos programokon túl számos új élménnyel várt mindenkit Siófok. Még több lehetőség nyílt az aktív kikapcsolódásra, emellett új gasztrofesztivállal is gazdagodott az őszi kínálat.

Fonyódot bemutató kiállítás nyílik Bukarestben a román fotóművészet napja alkalmából

2020.01.12

Kultúra

Fonyódot bemutató fotókiállítás nyílik Bukarestben a román fotóművészet napja alkalmából - közölte az MTI-vel a Balassi Intézet bukaresti központja.

Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés veszi kezdetét

2020.01.08

Gazdaság

Balatonőszöd és Balatonlelle között közel 3 kilométeren készül kerékpárút, ezen kívül kerékpáros pihenőhelyet és új kerékpáros hidat is létrehoznak a Colas munkájával.

Újabb fejlesztéseket kap a balatoni kerékpárút-hálózat

2019.12.23

Gazdaság

A beruházás keretében többek közt új kerékpáros pihenőhely és több kerékpárszakasz is épül, valamint meglévő kerékpárutakat is szélesítenek a Swietelsky munkájával.

Jól haladnak a balatoni kormányhatározatban kijelölt fejlesztések

2019.12.06

Gazdaság

Szinte 100 százalékban teljesülnek a 2016-os balatoni kormányhatározatban megfogalmazott, 263,7 milliárd forintos uniós forrásból megvalósítandó fejlesztések, azonban a vízvédelmi feladatokra szánt 41,5 milliárd forintos hazai forrás még nem nyílt meg - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon, ahol szóba kerültek az ipari kikötőről és a vízpartról szóló új tervek is.

Megvalósult a torlódásokat enyhítő fejlesztés az M7-es autópályán

2019.11.29

Gazdaság

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép Társulás által kivitelezett fejlesztésnek köszönhetően mostantól gyorsabb lesz a lejutás a Balaton északi partjára.

Ma két helyszínen telepítettek pontyot a Balatonba

2019.11.25

Gazdaság

Ma két helyszínen összesen 23 300 kg két – és háromnyaras pontyot telepítettek a Balatonba. Ezzel együtt idén már 287 547 kg-ot teljesítettek a 300 000 kg-os éves telepítési kötelezettségünkből a Balatoni Halgazdálkodási társaság szakemberei.

Tőzeges víz folyik a Balatonba

2019.11.18

Aktuális

A tőzeges víz a Nyugati-övcsatornából folyik a Balatonba a balatonmáriafürdői molónál.

Segítettek a balatoni vízirendőrök

2019.11.15

Aktuális

Meghibásodott egy vitorlás kishajó, a bajbajutottak segítség nélkül nem tudtak volna partot érni.

Elrajtolt az Észak-Balaton vasútját villamosító projekt

2019.11.08

Helyi hírek

Az 55 kilométeres szakaszon 2021 áprilisától válthatják föl a dízelvonatokat az elektromos szerelvények; három állomás is megújul.

Elzárták a Sió zsilipet

2019.10.30

Aktuális

Elzárták a Sió zsilipet, a két héten át tartó vízeresztés alatt 3 centimétert apadt a Balaton, és hajók keltek át a csatornán a Balaton és a Duna között.

A balatoni vízeresztéssel egyidőben hajók kelnek át a Sió-csatornán

2019.10.22

Gazdaság

Több hajó is útra kelt a Sió-csatornán, kihasználva a Sió-zsilip rövid ideig tartó nyitását, hogy eljusson a Dunáról a Balatonba, illetve a Balatonról a Dunára a vízszintszabályozó műtárgyak átépítése miatt kezdődő mintegy két éves közlekedési zárlat előtt.

Az induló nagyberuházás miatt megnyitották a Sió-zsilipet, lehetővé válik a hajózás a csatornán

2019.10.17

Aktuális

A siófoki vízszintszabályozó műtárgyak jövő hónapban kezdődő átépítése miatt megnyitották a Sió-zsilipet szerdán, a hónap végéig tartó vízeresztés nyomán 3-5 centimétert fog csökkenni a Balaton vízszintje, ugyanakkor lehetővé válik a hajózás a Sió-csatornán - derül ki a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság MTI kérdéseire csütörtökön megküldött válaszából.

Elindult a Balaton vízszintjét szabályozó fejlesztés

2019.10.09

Aktuális

A projekt során a Strabag és a Colas teljesen átépítik a siófoki hajózsilipet, valamint sor kerül vizes élőhelyek kialakítására is.

Megváltoztak a lehajtási szabályok az M7-esen

2020.01.15

Aktuális

Balatonvilágosnál változott a forgalmi rend, amire a Budapest felől a Balaton irányába tartóknak kell jobban figyelniük.

A jégen tartózkodás szabályai és veszélyei

2020.01.13

Aktuális

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsait!

A Balaton mellett vezet majd a Giro d’Italia kerékpáros körverseny útvonala

2020.01.09

Aktuális

Budapesten és Nyugat-Magyarország látványos turisztikai célpontjai mellett halad majd végig a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye, a Giro d'Italia magyarországi útvonala május 9. és 11. között - hangzott el szerdán Győrben az esemény magyarországi szervezőinek sajtótájékoztatóján.

Vékony jégréteg alakult ki a Balatonon

2020.01.07

Aktuális

A Balaton nyílt vízén többé-kevésbé összefüggő, vékony jégréteg alakult ki keddre az éjszakai fagyoknak köszönhetően, azonban érdemi jégvastagodásra nem lehet számítani a következő napokban - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője kedden az MTI-vel, jelezve: a tó jege sportolásra alkalmatlan.

Jövőre is rendeznek kompkoncerteket a Balatonon

2019.12.19

Aktuális

Jövőre is folytatódnak a Balatonon a WOW Hungary kompkoncertek a MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében; a 2020-as fellépők között lesznek a Bagossy Brothers Company, Horváth Tamás és a Follow the Flow is.

Ünnepi programokkal búcsúztatja az évet Siófok

2019.12.02

Aktuális

Az év utolsó hónapjára is számos különleges élményt tartogat Siófok. Megnyitja kapuit a Siófoki Jégkikötő, készülhetünk az ünnepekre az Aranycsengő Adventi Vásárban, lesz Mikulásfutás, Évzáró Puncs Party és természetesen a szilveszteri buli sem maradhat ki a decemberi programok közül.

Kétnapos konferenciát tartanak az aktív turizmus népszerűsítésére

2019.11.28

Gazdaság

Kétnapos konferenciát rendez az aktív turizmus népszerűsítésére csütörtökön és pénteken Budapesten az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ.

Megkezdték a balatoni vízeresztést

2019.11.20

Aktuális

A Balaton vízszintje a mai napon 104 cm, a többlet vizek levezetése és a további készlet növekedés megakadályozása érdekében a siófoki vízleeresztő zsilip nyitására került sor 2019. november 20-án 8.00-tól.

Hatezer futót csábított ki a tavaszias idő a Balaton-partra vasárnap

2019.11.17

Aktuális

A futóké a Balaton-part a hétvégén, hatezernél is több embert várnak. Tegnap a 7, a 14 és a 21 kilométeres távra lehetett nevezni, ma pedig Balaton Maraton lesz Siófokon – közölte az M1 Híradója.

Emelkedik a balatoni horgászjegyek ára

2019.11.14

Gazdaság

Kilenc év után, nem egységes szinten, átlagosan tíz százalékot meghaladó mértékben emelkedik a balatoni horgászjegyek ára - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Gyenesdiáson.

Véget ért a viharjelzési szezon a nagy tavaknál

2019.11.03

Aktuális

Véget ért a hét hónapig tartó viharjelzési szezon csütörtökön az ország nagy tavainál, az idén a szolgáltatás bekapcsolására a sokéves átlagnál jóval rövidebb ideig volt szükség - közölte a meteorológiai szolgálat, a balatoni vízirendészet és a katasztrófavédelem közös közleményben az MTI-vel.

Libaételek kóstolhatók a balatonfüredi Gastro fesztiválon november második hétvégéjén

2019.10.28

Kultúra

A balatonfüredi Gastro fesztivál látogatói Balaton-környéki éttermek és borászatok kínálatából válogathatnak november második hétvégéjén, amikor a Szent-Márton napi libahagyomány megidézése mellett színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket - tájékoztatta pénteken az MTI-t a program szervezője.

Nagyobb szerepet szán a Balaton-kutatásban a tihanyi limnológiai intézetnek az új vezető

2019.10.19

Aktuális

A Balaton-kutatás megújulásához újra kell pozícionálni tihanyi Balatoni Limnológiai Intézetet (BLI), amely a várakozások szerint az eddigieknél jelentősebb forrásokkal működhet - nyilatkozta Jordán Ferenc, az intézmény áprilisban kinevezett igazgatója az MTI-nek.

Szombattól új esti és éjszakai járatok közlekednek a váci és a ceglédi vasútvonalon

2019.10.16

Aktuális

Szombattól új esti és éjszakai járatok közlekednek Budapestről a váci és a ceglédi vasútvonalon, így a közvetlen térségben élő mintegy százezer ember számára tervezhetőbbé, biztonságosabbá válik az éjszakai utazás - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Már 9100 kilométeren közlekedhetnek biztonságosan a biciklisek

2019.10.06

Aktuális

Magyarországon 2010 óta mintegy 1250 kilométer kerékpáros útvonal jött létre, így már 9100 kilométeren közlekedhetnek biztonságosan a biciklisek - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.