2019.09.19, Csütörtök

Balaton

Megerősítik a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t

2019.09.11

Aktuális

Megerősítik a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tevékenységét további 1300 hektár tógazdasággal, ennek köszönhetően a társaság halgazdálkodási feladatait magasabb szinten, hatékonyabban tudja ellátni - jelentette be az agrárminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Sokat utaztak a családok a "Hol vagy, Kajla?" program keretében

2019.09.08

Aktuális

Népszerűnek minősítette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a nyári szünetben futó "Hol vagy, Kajla?" programot, amelynek keretében 200 ezer pecsétet gyűjtöttek és 10 millió kilométert vonatoztak a gyerekek.

Jól sikerült az idei balatoni szezon, túlzó volt néha a hatósági szigor

2019.09.04

Aktuális

Idén is komoly munkaerőgondokkal küszködtek, de összességében jó szezont zártak a dél-balatoni kereskedelmi és vendéglátó vállalkozások, akik jogszabály-módosítást kezdeményeznek az online-pénztárgépek használatában tapasztalt túl szigorú szabályozás miatt - hangzott el a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete (KISOSZ) szezonértékelő fórumát követő sajtótájékoztatón kedden Siófokon.

Mától változik a balatoni hajók és kompok menetrendje

2019.09.02

Aktuális

Szeptember 2-től utóidényi menetrend szerint közlekednek a hajók és a kompok a Balatonon - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. vasárnap az MTI-vel.

Komoly fejlesztések kezdődnek a balatoni hajózásban az állam szerepvállalásával

2019.08.27

Gazdaság

Az állam 6,6 milliárd forinttal megemelte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tőkéjét, szerepvállalásával komplexfejlesztések kezdődhetnek a balatoni hajózásban - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a társaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón kedden, Siófokon.

Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

2019.08.24

Aktuális

A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében - erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói 2019. augusztus 17-én Balatonlellén.

Száz rendőr csapott le egy balatoni drogkereskedő bűnbandára

2019.08.16

Aktuális

Száznál több rendőr hajtott végre összehangolt akciót a kábítószer-kereskedelem felszámolásáért szerdán Siófokon és más Balaton-parti településeken. Tizenkilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hetet őrizetbe vettek - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

Sűrített sétahajó járatok az ünnepi hosszúhétvégén

2019.08.15

Aktuális

Az ünnepi hétvégén Siófokról bővített sétahajó járatokkal, Balatonboglár-Révfülöp között bővített menetrendi járatokkal várjuk Utasainkat!

A szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani a hétvégén az M7-esen is

2019.08.14

Aktuális

A szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani több magyarországi gyorsforgalmi úton a hétvégén - közölte a Magyar Közút szerdán az MTI-vel.

A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége

2019.08.10

Aktuális

A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.

Elégedett a balatoni lángossütőkkel a Nébih

2019.08.07

Gazdaság

A balatoni lángossütők ellenőrzésekor talált ugyan hiányosságokat a Nébih, de összességében kedvezőnek ítéli az ott szerzett tapasztalatokat - olvasható a hivatal honlapján szerdán közzétett beszámolóban.

A hektikus időjárás ellenére nőtt a balatoni forgalom

2019.08.06

Aktuális

A sok napsütés mellett eddig a nyáron esőből is jutott bőven a nyaralóknak, ennek ellenére az egy évvel korábbiakhoz képest 8 százalékkal többen, 921 ezren szálltak vonatra, hogy eljussanak a Balatonhoz a nyári menetrend június közepi életbe lépése óta.

Birtokba vették a balatoni vízimentők a közadakozásból vásárolt hajókat

2019.07.25

Aktuális

Szerdán Balatonfüreden birtokba vették a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) balatoni munkatársai azt a két speciális mentőhajót, amelyek megvásárlására lakossági és üzleti adakozásból nyílt lehetőség 16 millió forintért.

Rend a vízen

2019.07.24

Aktuális

A vízirendészet hónapokkal ezelőtt felkészült mind az anyagi, technikai, mind a személyi feltételeket tekintve, hogy kiváló legyen a közbiztonság a Balatonon egész nyáron. Már eddig is több millió nyaraló kereste fel, és továbbra is számos rendezvény vonzza a víz szerelmeseit. Így a zsaruk állandóan készenlétben vannak, ha kell, azonnal segítenek a bajbajutottaknak.

A Művészetek Völgye csatlakozott a balatoni kerékpáros fejlesztésekhez

2019.07.23

Aktuális

A Művészetek Völgye is csatlakozott a Balaton-környéki kerékpáros fejlesztésekhez. A fesztiválra ellátogatók a BringaVölgy-Tekerő Programok keretében idén először olyan vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a környék tájaival, amelyek egyike a jövő évi Giro d'Italia magyarországi útvonalát is érinti.

Balaton Piknik: nyárzáró rendezvény sztárokkal Bogláron

2019.09.10

Kultúra

A balatonboglári Gömbkilátónál rendezik meg a Balaton Pikniket pénteken és szombaton. Az eseményen több sztárelőadó lép fel, köztük a Morcheeba, Róisín Murphy és José González.

Százezerrel többen utaztak a Balatonhoz vonattal, mint tavaly nyáron

2019.09.04

Aktuális

Egész nyáron kitartott a balatoni utasforgalom növekedése. A nyári menetrendi időszakban (június 15-től augusztus 25-ig) összesen 1 millió 653 ezer utas választotta a vasutat a balatoni utazásához. A tavalyi azonos időszakhoz képest 115 ezer fővel, azaz 7,5 százalékkal nőtt az utasszám. A menetjegyek negyedét online váltották meg a nyaralók, akik megkedvelték a Balaton expressz szerelvényen elérhető étkezőkocsi-szolgáltatást is.

Kutathatóvá vált a BAHART fényképarchívuma

2019.09.02

Kultúra

A megújuló Közlekedési Múzeum páratlan balatoni képanyagot digitalizált a nyár végére. A fotókon főleg a két világháború közötti kikötőépítések, parti munkák és a balatoni, tóparti közlekedésben dolgozók társadalmi helyzetét bemutató életképek elevenednek meg.

Siófokon nincs vége a nyárnak

2019.09.01

Aktuális

Habár a naptár szerint már lassan vége, Siófokon továbbra is tart a nyár. A Nagystrand a jó időre tekintettel egészen szeptember 15-éig nyitva áll, emellett számos családi, sport- és gasztroélmény várja augusztus végén és szeptember elején is a városba látogatókat.

Lányi Antal híres repülésére emlékezünk

2019.08.26

Aktuális

Lányi Antal 1911. augusztus 28-án elsőként repülte át a Balatont 150 méter magasan.

Hetven éve üdülhetünk a Balaton déli partján

2019.08.19

Aktuális

A századfordulót követően egyre népszerűbb lett a Balaton déli partja, a harmincas években megélénkült a vendégforgalom.

Idén szeptember elsejéig tart a balatoni hajózási főszezon

2019.08.16

Aktuális

A korábbi éveknél tovább, szeptember elsejéig tart a hajózási főszezon - közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt.(BAHART) vezérigazgatója az MTI-vel csütörtökön, amikor köszöntötték a társaság menetrendi hajóinak idei félmilliomodik utasát.

Hajózz nyáron a Minimax Gyerekhajóval a Balatonon!

2019.08.15

Aktuális

Várunk Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban!

A Balatonnál is irtanak szúnyogot a héten

2019.08.13

Aktuális

A Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein irtják a szúnyogokat a héten a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

Teltház lesz a szállodákban az augusztus 20-i hosszú hétvégén

2019.08.09

Gazdaság

Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, a tavalyihoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szállás.hu adatai szerint. Idén Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

A Balatonnál és a Tisza-tónál is folytatódik a szúnyogirtás

2019.08.07

Aktuális

A héten a Balatonnál és a Tisza-tónál is folyatódik a szúnyogirtás - tájékoztatta az országos program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

Ingyenes fesztiválok augusztusban Siófokon

2019.08.03

Aktuális

Itt az augusztus, de még nem késő begyűjteni a nyári balatoni élményeket! A nyár utolsó hónapjában két ingyenes fesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, koncertekkel, változatos családi- és gyerekprogramokkal, illetve a hazai testépítés és fitness egyik legnagyobb rendezvényével várja a látogatókat Siófok, így kulturális- és sportélményekben sem lesz hiány a hónapban.

Kilencedszer rendeznek Balaton körüli tandemtúrát látássérülteknek

2019.07.24

Aktuális

Kilencedik alkalommal rendeznek ötnapos Balaton körüli tandemtúrát látássérülteknek augusztus 15-től.

Itt tart a balatoni elkerülő út meghosszabbítása

2019.07.24

Aktuális

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép csaknem teljesen elkészült az M7-es autópálya feletti híddal, az útépítési munkálatokban már csak egy aszfaltréteg leterítése van hátra.

Július végéig még ingyen utazhatnak a diákok a Kajla útlevéllel

2019.07.22

Aktuális

Hamar népszerű lett Kajla az alsó tagozatos iskolások körében. Július közepéig 30 ezernél is több diák utazott a MÁV-START járatain az ingyenes jegyekkel, melyeket a MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára egy hónapig biztosít, ezzel segítve azt, hogy a családok közösen indulhassanak el a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában.