2020.04.02, Csütörtök

Balaton

Nem indul be áprilisban a balatoni hajózási szezon

2020.03.23

Aktuális

Elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon a koronavírus-járvány miatt - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján hétfőn.

Újabb holland világbajnok a Siófok KC keretében

2020.03.08

Aktuális

Laura Van Der Heijden személyében egy újabb világbajnok holland kézilabdázót igazolt a Siófok KC női kézilabdacsapata.

Új versenyszám az 5. Nemzeti Regatta repertoárjában

2020.02.23

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) Siófok Várossal – mint társszervezővel– idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A szervezők 2020. június 6-án és 7-én várják a települési csapatokat, a szurkolókat és érdeklődőket Siófokra, a Balaton nyári fővárosába.

Balaton-parti strand és üdülőegyüttes újul meg

2020.02.19

Aktuális

Balatonaliga ismert üdülőkomplexuma az évek során meglehetősen leromlott állapotba került, most elindultak a felújítási munkálatok.

Több mint százszor vonultak a tűzoltók Somogyban

2020.02.11

Aktuális

Több mint száz esetben kérték a tűzoltók segítségét viharkárok felszámolásához Somogyban hétfő estig - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-t.

Négy év alatt megkétszereződött a kiirtott nádasok területe a Balatonnál

2020.02.06

Aktuális

Négy év alatt több mint a duplájára nőtt az a terület a Balaton partján, ahonnan kiirtották a nádat az ingatlanok tulajdonosai; az üdülőrégióban a téli nádaratásra engedélyt kérők mintegy fele pedig tavaly is irtást végzett az aratás helyett.

Folytatódik a vasútfejlesztés: gyorsabb lesz a lejutás a Balaton északi partjára

2020.01.30

Aktuális

A rekonstrukció keretében mintegy 55 kilométeres vasútvonal villamosítását végzik el, illetve négy állomás is megújul az érintett szakaszon.

Hajós technikus képzést indít a BAHART 2020. februárjában

2020.01.17

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. és a Siófoki Szakképzési Centrum közösen indít Hajózási Technikus Képzést 2020-ban is!

Megváltoztak a lehajtási szabályok az M7-esen

2020.01.15

Aktuális

Balatonvilágosnál változott a forgalmi rend, amire a Budapest felől a Balaton irányába tartóknak kell jobban figyelniük.

A jégen tartózkodás szabályai és veszélyei

2020.01.13

Aktuális

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsait!

A Balaton mellett vezet majd a Giro d’Italia kerékpáros körverseny útvonala

2020.01.09

Aktuális

Budapesten és Nyugat-Magyarország látványos turisztikai célpontjai mellett halad majd végig a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye, a Giro d'Italia magyarországi útvonala május 9. és 11. között - hangzott el szerdán Győrben az esemény magyarországi szervezőinek sajtótájékoztatóján.

Vékony jégréteg alakult ki a Balatonon

2020.01.07

Aktuális

A Balaton nyílt vízén többé-kevésbé összefüggő, vékony jégréteg alakult ki keddre az éjszakai fagyoknak köszönhetően, azonban érdemi jégvastagodásra nem lehet számítani a következő napokban - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője kedden az MTI-vel, jelezve: a tó jege sportolásra alkalmatlan.

Jövőre is rendeznek kompkoncerteket a Balatonon

2019.12.19

Aktuális

Jövőre is folytatódnak a Balatonon a WOW Hungary kompkoncertek a MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében; a 2020-as fellépők között lesznek a Bagossy Brothers Company, Horváth Tamás és a Follow the Flow is.

Ünnepi programokkal búcsúztatja az évet Siófok

2019.12.02

Aktuális

Az év utolsó hónapjára is számos különleges élményt tartogat Siófok. Megnyitja kapuit a Siófoki Jégkikötő, készülhetünk az ünnepekre az Aranycsengő Adventi Vásárban, lesz Mikulásfutás, Évzáró Puncs Party és természetesen a szilveszteri buli sem maradhat ki a decemberi programok közül.

Kétnapos konferenciát tartanak az aktív turizmus népszerűsítésére

2019.11.28

Gazdaság

Kétnapos konferenciát rendez az aktív turizmus népszerűsítésére csütörtökön és pénteken Budapesten az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ.

Kultúrával és aktív pihenéssel indul a tavasz Siófokon

2020.03.09

Aktuális

Változatos programokkal köszönti a tavasz első hónapját Siófok.

Idén újabb 86 strand újul meg országszerte

2020.03.03

Országos hírek

A fejlesztés mostani ütemében elsősorban a régi vizesblokkokat újítják meg, illetve baba-mama szobákat is kialakítanak.

Megkezdődnek az egyeztetések az új vízparti tervekről a balatoni településekkel

2020.02.21

Aktuális

A következő hetekben megkezdik az egyeztetéseket a 44 Balaton-parti településsel külön-külön az új vízparti tervekről - mondta Füleki Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára pénteken Siófokon, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) ülésén.

A jövőben is számítani kell a Balaton algásodására

2020.02.13

Aktuális

A Balaton tavaly nyár végi algásodása a globális klímaváltozás következménye, de hozzájárult az új vízszint-szabályozási rend is, így az idén és a jövőben is számítani kell hasonló vízvirágzásra - számolt be Istvánovics Vera a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vízgazdálkodási Kutatócsoportjának tagja egy friss elemzés eredményéről az MTI-nek csütörtökön.

Megbillent a Balaton víztükre

2020.02.11

Aktuális

Elérte a Balaton térségét is hétfőn az a ciklon, amely a napokban lecsapott Nyugat-Európára. A helyenként óránkénti 100 kilométeres szél megbillentette a Balaton víztükrét: a legmagasabb, 154 centiméteres vízszintet a vizugy.hu adatai szerint Balatonfűzfőn mérték délben, a legalacsonyabb, 63 centimétereset két órával később Keszthelyen.

Március végéig tilos a Balatonon csukát fogni

2020.02.04

Aktuális

Hétfőn kezdődik és március végéig tart a csuka fajlagos fogási tilalma a Balatonon, ahol a szigorúbb szabályozás miatt a célzott horgászat is tilos erre a halra - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője vasárnap az MTI-vel.

Megkezdődött a balatoni nádaratás, de a tervezett mennyiséget évek óta nem érik el

2020.01.20

Aktuális

Megkezdődött a balatoni nádaratás, a tervek teljesítését azonban hátráltatja, hogy a tó nem fagyott be, és a vízügynek nincs saját aratógépe, a vállalkozók részéről pedig csekély az érdeklődés - tájékoztatta Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-t hétfőn.

A Balaton térségének legnagyobb mozija nyílt meg Gyenesdiáson

2020.01.16

Kultúra

A Balaton térségében a legnagyobb befogadóképességű, újonnan kialakított mozi nyílt meg csütörtökön Gyenesdiáson.

Tovább fejleszti az aktív- és gasztroturizmust Siófok

2020.01.13

Aktuális

2019-ben a már megszokott, változatos programokon túl számos új élménnyel várt mindenkit Siófok. Még több lehetőség nyílt az aktív kikapcsolódásra, emellett új gasztrofesztivállal is gazdagodott az őszi kínálat.

Fonyódot bemutató kiállítás nyílik Bukarestben a román fotóművészet napja alkalmából

2020.01.12

Kultúra

Fonyódot bemutató fotókiállítás nyílik Bukarestben a román fotóművészet napja alkalmából - közölte az MTI-vel a Balassi Intézet bukaresti központja.

Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés veszi kezdetét

2020.01.08

Gazdaság

Balatonőszöd és Balatonlelle között közel 3 kilométeren készül kerékpárút, ezen kívül kerékpáros pihenőhelyet és új kerékpáros hidat is létrehoznak a Colas munkájával.

Újabb fejlesztéseket kap a balatoni kerékpárút-hálózat

2019.12.23

Gazdaság

A beruházás keretében többek közt új kerékpáros pihenőhely és több kerékpárszakasz is épül, valamint meglévő kerékpárutakat is szélesítenek a Swietelsky munkájával.

Jól haladnak a balatoni kormányhatározatban kijelölt fejlesztések

2019.12.06

Gazdaság

Szinte 100 százalékban teljesülnek a 2016-os balatoni kormányhatározatban megfogalmazott, 263,7 milliárd forintos uniós forrásból megvalósítandó fejlesztések, azonban a vízvédelmi feladatokra szánt 41,5 milliárd forintos hazai forrás még nem nyílt meg - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon, ahol szóba kerültek az ipari kikötőről és a vízpartról szóló új tervek is.

Megvalósult a torlódásokat enyhítő fejlesztés az M7-es autópályán

2019.11.29

Gazdaság

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép Társulás által kivitelezett fejlesztésnek köszönhetően mostantól gyorsabb lesz a lejutás a Balaton északi partjára.

Ma két helyszínen telepítettek pontyot a Balatonba

2019.11.25

Gazdaság

Ma két helyszínen összesen 23 300 kg két – és háromnyaras pontyot telepítettek a Balatonba. Ezzel együtt idén már 287 547 kg-ot teljesítettek a 300 000 kg-os éves telepítési kötelezettségünkből a Balatoni Halgazdálkodási társaság szakemberei.