2019.02.23, Szombat

Balaton

Levendulaillat, színház, koncert, Balaton

2019.02.11

Kultúra

Közös kulturális programokat szervez a Kultkikötő és a Kőröshegyi Levendulás .

Elkapták az úttesten szaglászó vadmalacot a rendőrök

2019.02.07

Helyi hírek

Az eltévedt állatot egy a Balaton közelében futó alsóbbrendű közúton találták.

Siófoknál veszélyes, töredezett a Balaton jege

2019.01.30

Aktuális

Összefüggő, 3-4 centiméter vastag jégtakaró alakult ki a szerdára a Balaton nagyobb részén, de általában töredezett, a parton helyenként jégtorlaszok is kialakultak - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel szerdán.

Ismét megrendezik a F.A.L.U. fesztivált Szilvásszentmártonban

2019.01.28

Kultúra

Újra megrendezik nyáron a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni (F.A.L.U.) elnevezésű összművészeti fesztivált, amelyet tavaly hívtak életre a Somogy megyei Szilvásszentmártonban.

X. Fonyódi Kolbászfesztivál! – Télen is teltház a Balatonon

2019.01.14

Aktuális

Fonyód februárban ismét megmutatja, hogy télen-nyáron tökéletes úti cél, sőt ilyenkor sokkal családiasabb a hangulat. Van idő beszélgetni a vendéglátóinkkal, találkozni a nyári ismerős arcokkal.

Így épül a Balaton kulcsfontosságú autópálya csomópontja - videó

2019.01.08

Aktuális

A tó keleti oldalán haladó 710-es főút eddig csak Balatonakarattyáig ért el, most azonban Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép munkálataival egészen az M7-es autópályáig vezetik egy 2,2 kilométeres új szakasz kiépítésével. A projektben az ehhez szükséges csomópont is kiépül a főút és a sztráda találkozásánál.

Megvannak a 2018-as Magyar Bor Nagydíj nyertesei

2019.01.05

Aktuális

Az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Leányka Superior és a soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos borainak ítélte a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat a Magyar Borszakírók Köre.

Tél - Balaton

2019.01.03

Aktuális

Szemet gyönyörködtető a jeges Balaton-part.

Az éves halértékesítés harmada karácsonyra esik

2018.12.17

Aktuális

A hal ára tájegységenként változik: a Balaton és a Duna-Tisza térségében, valamint a nagy tógazdaságok környékén alacsonyabbak az árak. 

Fergeteges évzáró lesz Siófokon!

2018.12.14

Kultúra

Egész évben ünnepelt az idén ötven éve várossá avatott Siófok, a jubileumi rendezvények sorát pedig egy hatalmas szilveszteri rendezvény koronázza meg.

Családbarát benzinkutat avattak Balatonföldváron

2018.12.07

Aktuális

Szabadtéri játszótér és más családbarát szolgáltatások is várják az úton lévőket Balatonföldváron, a Balatonszentgyörgyi úton található MOL-töltőállomáson.

Több mint 640 millió forintot fordított a szakszövetség a vitorlás élményturizmus fejlesztésére

2018.12.03

Gazdaság

Európai uniós támogatással több mint 640 millió forintot költött a vitorlás élményturizmus fejlesztésére a vitorlás szövetség, egyebek mellett 199 új hajót kaptak a vitorlásklubok - közölte a Magyar Vitorlás Szövetség az MTI-vel.

Formabontó turisztikai film a Balatonról

2018.11.14

Aktuális

Egyrészt a Balaton-parti boros- és gasztrokínálatot kívánja bemutatni, másrészt arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a magyar tenger ősszel is kiváló úti cél, hiszen számos olyan minőségi vendéglátóhely van már, mely egész évben üzemel.

Hamarosan rajtol a 15. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

2018.11.08

Aktuális

A BSI Sport Kft. 2018. november 24-25-én rendezi meg Siófokon a 15. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton elnevezésű eseményt.

Októbertől késő őszi menetrend lét életbe a balatoni hajókon és kompon

2018.10.01

Aktuális

Október 1. és október 23. között már csak hétvégenként és ünnepnapokon, a késő őszi menetrend szerint közlekednek a balatoni hajójáratok. A komp rövidebb ideig, de továbbra is 40 percenként jár - tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt..

A Balaton-régió élen jár a források elnyerésében

2019.02.08

Aktuális

Továbbra is élen jár a források elnyerésében a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet, a 2014-2020-as fejlesztési ciklus január 8-ig összesített adatai szerint a megítélt támogatás egy lakosra vetítve mintegy másfélszerese az országos átlagértéknek - ismertette Molnár Gábor, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezetének vezetője a tanács pénteki ülésén Siófokon.

Tulajdonos lett az állam a balatoni hajózásban

2019.02.02

Gazdaság

A Balatoni Hajózási Zrt.-ben (Bahart) tulajdonos összes önkormányzat (21 település) aláírta azt a szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel, amely alapján ingyenesen átadnak az államnak közel 35 százaléknyi részvénycsomagot az 1,42 milliárd forintos tőkeemelési kötelezettségük elengedéséért - közölte Balassa Balázs, az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, az egyik részvénytulajdonos, Szigliget polgármestere az MTI-vel pénteken.

A túl enyhe tél nehezíti a balatoni nádaratást

2019.01.29

Aktuális

Bár itt a nádvágás ideje, az időjárás nem igazán alkalmas erre: sem a Balaton, sem a talaj nem kellően fagyott, így várhatóan az idén is csak a kívánt mennyiség töredékét lehet learatni - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Visszakerül az államhoz egy részvénycsomag a Balatoni Hajózási Zrt.-ből

2019.01.27

Gazdaság

Visszakerül az államhoz az önkormányzati tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt.-ből (Bahart) egy 1,424 milliárd forint névértékű részvénycsomag, a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gyakorolhatja - derül ki a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányhatározatból.

Nem ajánlott a Balaton jegére lépni

2019.01.08

Aktuális

A Balaton számos pontján azt láthatjuk, hogy a tó beállt azaz befagyott és összefüggő a jég.

Nem emelkedik a balatoni horgászjegyek ára, néhány pontban módosul a helyi horgászrend

2019.01.05

Aktuális

Az idén sem emelkednek a balatoni horgászjegy-árak, a tó horgászrendje néhány pontban módosul - közölte Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója az MTI-vel pénteken.

Erzsébet-táborok: sportcsarnok és színház épül a Balaton partján

2019.01.04

Aktuális

Zánkán és Fonyódon egy 26 milliárd forintos teljes átépítést követően korszerű felszereltséggel várják majd a gyerekeket. A fejlesztés a sportolási és kulturális lehetőségekben és az ellátásban is megmutatkozik.

Ünnepi menetrend a balatoni kompnál

2018.12.20

Aktuális

A balatoni komp Szántód és Tihany között december 24-én és 31-én rövidebb üzemidőben közlekedik, január 1-jén pedig később indulnak az első járatok - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. szerdán az MTI-vel.

Nagyon Balaton: jövőre négy kompkoncert lesz a tó közepén

2018.12.15

Kultúra

Jövőre négy kompkoncerttel várják az érdeklődőket a MOL Nagyon Balaton szervezői. A WOW Hungary rendezvényein májustól szeptemberig fellép a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi és Majka is.

Megújul a Balaton-part egyik gyöngyszeme

2018.12.07

Aktuális

A turizmus fellendítése és a városkép szépítése miatt számos fejlesztést valósítanak meg az egyik legjelentősebb Balaton-parti településen.

Madarak a Kis-Balatonnál

2018.12.04

Aktuális

Kócsagok és szürke gémek pihennek a befagyott Kis-Balaton jegén.

A GVH elfogadta a Balatoni Hajózási Zrt. kötelezettségvállalását

2018.11.30

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) piaci erőfölényével való feltételezett visszaélését vizsgálta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), az eljárás hatására a társaság több, a versenyt élénkítő lépést tett és további kötelezettségvállalásokat is felajánlott, amelyeket elfogadott a hivatal - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

Csaknem 8 százalékkal nőtt a belföldi turizmus szeptemberben

2018.11.09

Gazdaság

Szeptemberben a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,9 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 0,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Már csak óránként jár a balatoni komp Szántód és Tihany között

2018.11.05

Aktuális

Változik a balatoni komp menetrendje, hétfőtől a járatok a korábbinál ritkábban, már csak óránként közlekednek Szántód és Tihany között - tájékoztatta a Balatoni Hajózási Zrt. az MTI-t.

Hello,ősz! - 15% kedvezmény a menetrendi és sétahajózásból

2018.09.27

Aktuális

Mentsd le a hírben letölthető kupont, mutasd be a pénztárnál és utazz kedvezményes jeggyel a BAHART hajóin!