2023.12.06, Szerda

Balaton

A Balaton új esélye - befejeződött a vízminőséget javító nagyszabású fejlesztés

2023.11.16

Helyi hírek

A projektben megvalósult fejlesztésekkel javulnak a Balaton vízgyűjtő területén a tápanyagvisszatartás műszaki feltételei. 

Friss kutatás: Siófok az egyik legnépszerűbb őszi úti cél a Balatonnál

2023.10.05

Helyi hírek

Városnézéssel, túrázással, bor-, gasztro- és wellnessprogramokkal, valamint kerékpározással töltik idejüket azok, akik a következő hónapokban utaznak a Balatonhoz – derül ki a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) Nyári gyerekek podcastsorozatához kapcsolódó felméréséből. Az online kérdőívet kitöltők több mint fele idén ősszel is ellátogat a tóhoz.

Már a belső munkálatokat kezdik meg az ország egyik legnagyobb turisztikai beruházásában

2023.09.12

Helyi hírek

A Balaton egyik legexkluzívabb turisztikai ingatlanfejlesztését célzó BalaPort szálloda és apartman komplexum kivitelezése során immáron az apartmanházak negyedik ütemének szakipari munkálatain dolgoznak a generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakemberei, a szálloda befejezői munkáira pedig szeptemberben kerül kiírásra a meghívásos tender.

MTÜ: a tavalyihoz hasonló forgalom várható a Balatonnál szeptemberben

2023.09.05

Helyi hírek

Több mint 425 ezer foglalás érkezett a Balaton turisztikai térség szálláshelyeire szeptemberre. A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől. Külföldről továbbra is Németországból érkeznek a legtöbben az első őszi hónapban a Balatonhoz, őket a cseh és osztrák vendégek követik - tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-t.

EKF - A Balaton ökológiai kihívásaira hívják fel a figyelmet tudományos és kulturális rendezvényekkel a hétvégén

2023.08.25

Helyi hírek

A Balaton ökológiai kihívásaival kapcsolatos tudományos és kulturális rendezvényeket szerveznek hétvégén Tihanyban és az örvényesi strandon. A péntektől vasárnapig zajló események, köztük a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) tihanyi művésztelepének nyílt napja, ingyenesen látogathatók - áll a szervezők által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

NAV: a balatoni és velencei-tavi ellenőrzések negyedénél talált szabálytalanságot az adóhatóság

2023.08.17

Helyi hírek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai idén is ellenőrzik a Balaton és a Velencei-tó környékén a vendéglátóhelyeket, a strandokon árusítókat és a szálláshelyeket, eddig a vizsgálatok csaknem negyede mutatott ki valamilyen szabálytalanságot.

MTÜ: a kerékpárosok és a kirándulók kedvenc úticélja is a Balaton

2023.08.12

Helyi hírek

Évről évre egyre többen használják ki a balatoni turisztikai térség programlehetőségeit, már nem csak a strandolásé a főszerep. Közel száz múzeum, kiállítóhely és látogatóközpont mellett több kalandpark, valamint kerékpáros központ közül válogathatnak azok, akik fürdőzés helyett más kikapcsolódási lehetőséget keresnek a Balatonnál, amely az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően Magyarország első számú kerékpárosturisztikai desztinációjává vált - hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Sokkal több külföldi turista választotta idén a Balatont

2023.08.08

Helyi hírek

Jól teljesít a külföldi vendégforgalom is a nyári főszezonban a Balatonnál, a németajkú és a visegrádi küldőországok turistái közül választották legtöbben pihenésükhöz a külföldi vendégek közül. A vendégéjszakák valamivel több mint negyedét töltik külföldi vendégek a térségben, ők adják a tóparti szálláshelyek bevételeinek közel egyharmadát - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.

Siófok idén nyáron is a toplisták élén

2023.07.16

Helyi hírek

Kis visszaesés a vendégéjszakák számában az első öt hónapot tekintve.

Kékszalag - Saját korábbi rekordját megdöntve a Fifty-Fifty nyerte a versenyt

2023.07.08

Helyi hírek

Saját korábbi rekordját megdöntve - a hivatalos eredménylista szerint - 5:03:56 órás idővel a Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön Balatonfüreden.

Kilátófejlesztések valósultak meg a Balatonnál

2023.07.02

Helyi hírek

Balaton-parti kilátókat és kilátópontokat érintő fejlesztést valósított meg egy, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezette konzorcium a közelmúltban - tájékoztatta a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány csütörtökön közleményben MTI-t.

Megérkezett Siófokra az új balatoni hajókat szállító flotta

2023.06.30

Helyi hírek

Megérkezett Siófokra az egy hete Komáromból induló, az új balatoni hajókat szállító flotta, amely két új kompot és két új katamaránt hozott - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) szerdán az MTI-vel.

A Balaton vízminőségét őrzik ezek a Szabadics Zrt. által felújított műtárgyak

2023.06.26

Helyi hírek

Egy tágabb projektben újult meg a Kis-Balaton vízvédelmi rendszerének több fonntos műtárgya, a hatóság study tour segítségével mutatta be mindennek jelentőségét.

A balatoni vízeresztés őszre halasztását kérték az önkormányzatok

2023.06.17

Helyi hírek

A nyári turisztikai szezon megvédése érdekében az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult az Országos Vízügyi Főigazgatósághoz (OVF), azt kérve, hogy a Balaton vízszintjének csökkentését halasszák őszre.

Elérte a Balaton vízállása a szabályozási szintet

2023.06.12

Helyi hírek

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.

Befejeződik a tavi viharjelzési szezon

2023.10.31

Helyi hírek

Véget ér a tavi viharjelzési szezon kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Siófoki vendégéjszakák: közel a tavalyi rekord

2023.09.15

Helyi hírek

Ezen a nyáron is Siófok volt a legnépszerűbb belföldi úti cél. Júniusban és júliusban több mint 100 ezer vendégéjszakával előztük Füredet - számolt be róla Siófok városi honlapja.

Még szeptemberben is várják a fürdőzőket a siófoki strandok

2023.09.07

Helyi hírek

Szeptemberben még várnak mindenkit a siófoki strandok.

BAHART: ütemterv szerint halad a új hajók összeszerelése

2023.09.01

Helyi hírek

Július eleje óta folyamatosan dolgoznak a kifejezetten a magyar tenger adottságaira tervezett négy új hajó összeszerelésén, amelyek a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) flottájában fognak szolgálni a jövőben. A kompok előreláthatólag decemberben, a katamaránok pedig a következő hajózási szezon megkezdésekor, jövő márciusban kezdik meg szolgálatukat - közölte a BAHART az MTI-vel.

A Balaton és egy gyógyfürdő közelében vezető kerékpárút építésével kap lendületet Fonyód környéke

2023.08.18

Helyi hírek

A Colas munkájával a Balatoni Bringakörútba Fonyódon becsatlakozó útvonalat bővítenek tovább.

Festői balatoni környezetben épített superior szállodát a LATEREX

2023.08.13

Helyi hírek

Az exkluzív, harmonikus belsőépítészeti megoldásokkal kialakított négycsillagos Sirius Hotel május óta fogadja vendégeit Keszthelyen.

EKF - Ökológiai és kulturális hetet tartanak a Balatonon

2023.08.10

Helyi hírek

A balatoni régió ökológiai kihívásait szemléltető, ízletes ételeket és italokat mutat be a Balatorium Ökológiai x Kulturális Hét augusztus 19. és 27. között számos balatoni településen a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) programsorozat keretében.

Szépasszonyvölgyben és a Balaton partján is ellenőrizték a borokat

2023.08.01

Helyi hírek

Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában idén a balatoni „fröccsutcák” és a szépasszonyvölgyi „pince utcák” vizsgálatai is szerepeltek. Az akció során több mint 100 létesítményt, valamint azok alkoholos ital kínálatát ellenőrizték. Bár egy egri pince működését ideiglenesen fel kellett függeszteni, összességében megnyugtató tapasztalatokkal zárult a hatósági mustra – ismertette dr. Felkai Beáta Olga, Az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára.

7 százalékkal nőtt a balatoni vendégforgalom július második hétvégéjén

2023.07.14

Helyi hírek

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a második, kánikulai júliusi hétvégén 7 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma az első, esős hétvégéhez képest a Balaton partján. A mobilcella adatok szerint 12 százalékkal több egynapos látogató fordult meg a Balatonnál az egy héttel korábbi adatokhoz képest - közölte szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Befejeződött a Balaton vizének eresztése, sikerült feljuttatni az új kompokat a tóra

2023.07.05

Helyi hírek

Befejeződött a Balaton június közepén kezdett vízeresztése, a tó lehető legkisebb vízszintcsökkenése mellett sikerült a Sió-csatornán feljuttatni az új kompokat a tóra - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-vel.

Autóversenyek a Balaton mellett - látványos videó a Balaton Park Circuit építkezéséről

2023.07.01

Helyi hírek

A 4,1 kilométeres, 16 kanyaros pálya kivitelezését mintegy kétperces filmben mutatja be a Colas.

Heineken Balaton Sound: négy nap megállíthatatlan pörgés

2023.06.28

Aktuális

Hatalmas sztárokkal, hajnalba nyúló partykkal, megújult látványvilággal, az elektronikus zenei műfajok változatosságával, pazar vízparti helyszínekkel és különleges VIP élményekkel indul a Heineken Balaton Sound, melynek névadó szponzora 10 év után ismét a holland sörmárka.

Mol Nagyon Balaton - Több tucat program, többszáz hazai és világsztár idén nyáron is

2023.06.22

Helyi hírek

Júniustól októberig a Paloznaki Jazzpiknik, a VeszprémFest, a ZamJam, a STRAND, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a Plázs, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Veszprém - Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa keretében a Gyárkert, a Balaton Piknik és még számos program több száz hazai- és világsztárt vonultat fel a Balaton partjainál - közölték a Mol Nagyon Balaton szervezői.

Megkezdődött a Balaton vizének óvatos eresztése

2023.06.15

Helyi hírek

A Balaton átlagos vízállása meghaladta a 120 centiméteres szabályozási szintet, így egyes déli parti települések védelme érdekében kedden reggel 8 órakor megkezdődött a vízeresztés - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel.

Megújult a balatonmáriafürdői vasútállomás

2023.05.26

Helyi hírek

A fejlesztések, illetve a szolgáltatási színvonal növekedésének hatására a balatoni vonalakon nő az utasok száma.