2020.09.26, Szombat

Balaton

Hamarosan rajtol a 15. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

2018.11.08

A BSI Sport Kft. 2018. november 24-25-én rendezi meg Siófokon a 15. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton elnevezésű eseményt.

Októbertől késő őszi menetrend lét életbe a balatoni hajókon és kompon

2018.10.01

Aktuális

Október 1. és október 23. között már csak hétvégenként és ünnepnapokon, a késő őszi menetrend szerint közlekednek a balatoni hajójáratok. A komp rövidebb ideig, de továbbra is 40 percenként jár - tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt..

Téli vadgyérítést kezdeményez a Balatoni Szövetség

2018.09.26

A Balaton térségében több helyen is tarthatatlan helyzet alakult ki a vadak elszaporodása miatt, ezért a Balatoni Szövetség (BSZ) kezdeményezi, hogy a belterületi vadgazdálkodás jogi hátterének megteremtéséig az önkormányzatok, a térség vadásztársaságai és a rendőrség összehangolt munkával végezzenek vadgyérítést télen az üdülőrégió belterületein.

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018.09.22

Aktuális

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom - közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.

Eredményes volt a rendőrség együttműködése a társszervezetekkel a Balatonnál

2018.09.14

Aktuális

Eredményesnek értékelte a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a rendőrség együttműködését a polgárőrökkel, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal a Balatonnál a nyári szezonban csütörtökön Fonyódon újságírók előtt. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró sajtótájékoztatóján Halmosi Zsolt kiemelte, több ezer ember dolgozott a szezon közbiztonságának garantálásán.

Szállodaszövetség: a külföldi vendégéjszakák bővülése emelte a turisztikai teljesítményeket

2018.09.11

Gazdaság

Júliusban a külföldi vendégéjszakák számának növekedése miatt erősödött a magyar szállodák iránti kereslet - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) az MTI-vel a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatairól kedden.

Plusz balatoni vonatokat indít az utolsó vakációs hétvégén a MÁV-Start

2018.08.30

Plusz vonatokat indít az iskolakezdés előtti utolsó hétvégén a MÁV-Start a Balaton két partja felé és vissza - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese kedden az MTI-t.

Változott a balatoni hajók, kompok menetrendje

2018.08.28

Utóidényi menetrend szerint közlekednek a hajók és a kompok a Balatonon - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) internetes oldalán (www.balatonihajozas.hu).

Új módszerekkel csábítják Magyarországra a külföldi kerékpáros turistákat

2018.08.23

Aktuális

Az Ausztriában és Szlovéniában már jól bevált, hatékony, idehaza azonban még újszerűnek számító módszerekkel, a közösségi médiát is bevonva csábítaná Magyarországra a külföldi kerékpáros turistákat a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Elektromos kerékpárokat töltő hálózat létesült a Balatonnál

2018.08.15

A feltételek szerint az állomásoknak legalább két csatlakozási lehetőséget kell biztosítaniuk a bicikliseknek, minimum két órányi töltésre.

A Balaton messze az ország legbiztonságosabb természetes vize

2018.08.10

A vízi rendőrök idén 147 kivonulással 294 ember éltét mentették meg, a fulladások száma pedig harmadára csökkent tavalyhoz képest.

Még népszerűbb a Balaton a nagy melegben

2018.08.07

A hétvégén rekordot döntött a balatoni strandok látogatottsága, kedvez a forró nyár a balatoni szállásadóknak is - derül ki a szállás-, kemping- és strandüzemeltetők MTI-nek adott nyilatkozataiból.

Állami ingatlanhoz juthatnak balatoni önkormányzatok

2018.08.02

Példaértékű tárgyalások kezdődtek a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) között a kiemelt üdülőövezetben található 95 állami ingatlanról, amelyre szükségük lenne a helyi önkormányzatoknak fejlesztéseikhez - tájékoztatta Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója az MTI-t kedden.

Ma vásárolható meg utoljára a korlátlan utazást biztosító 60 napos Vakáció-bérlet

2018.08.01

A diákok idén nyáron augusztus 1-jén vásárolhatják meg utoljára a 60 napos Vakáció-bérletet, ami érvényes diákigazolvánnyal együtt korlátlan utazást biztosít számukra másodosztályon a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán, és még gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani hozzá - közölte a MÁV-Start kedden az MTI-vel.

Egyre többen váltanak kerékpáros túrajegyet a Balatonhoz

2018.07.25

Idén az első fél évben 10 százalékkal, több mint 210 ezerre nőtt a vasúttársaság által értékesített kerékpárjegyek száma, az ebből származó nettó árbevétel pedig mintegy 7 százalékkal emelkedett. A számok azt mutatják, hogy az utasok körében egyre népszerűbb a vasúti kerékpárszállítás.

Már csak óránként jár a balatoni komp Szántód és Tihany között

2018.11.05

Változik a balatoni komp menetrendje, hétfőtől a járatok a korábbinál ritkábban, már csak óránként közlekednek Szántód és Tihany között - tájékoztatta a Balatoni Hajózási Zrt. az MTI-t.

Hello,ősz! - 15% kedvezmény a menetrendi és sétahajózásból

2018.09.27

Mentsd le a hírben letölthető kupont, mutasd be a pénztárnál és utazz kedvezményes jeggyel a BAHART hajóin!

Orvhalász a Somogy megyei rendőrök hálójában

2018.09.25

Aktuális

Tettenérés Balatonberényben.

Börtönbüntetést kapott dél-balatoni betörésekért egy hajléktalan

2018.09.18

Aktuális

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélt a Siófoki Járásbíróság első fokon egy hajléktalan férfit, aki mintegy ötven ingatlanba tört be a Balaton déli partján tavaly - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári vízszintemelése

2018.09.11

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári szabályozási vízszint-maximumának 110 centiméterről 120 centiméterre emelésének projektje a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, a határozat még nem jogerős - értesült az MTI kedden.

Egy napra „Médiahajóvá” változott a Balatonon közlekedő Szent Miklós hajó

2018.09.10

Dr. Neszményi Zsolt is részt vett 2018. szeptember 7-én a Somogyi Hírlap I. Balatoni Médiahajóján szervezett rendhagyó találkozón, ahol a Balaton-part megyéinek országgyűlési képviselői, polgármesterei, meghatározó közéleti szereplői, a kormány képviselői, a térség meghatározó vállalkozásai, a tudományos és kulturális élet képviselői is részt vettek.

Balatoni Kör: 50 százalékkal nőtt az egész évben nyitva tartó vendéglátósok száma

2018.08.29

Az elmúlt öt évben legalább 50 százalékkal nőtt azoknak a vendéglátó egységeknek, borászatoknak a száma, amelyek egész évben nyitva tartanak - áll a borászok és vendéglátósok alapította Balatoni Kör közleményében.

A mai napon Lányi Antalra emlékezünk

2018.08.28

Lányi 1911. augusztus 28-án elsőnek repülte át a Balatont. 150 méter magasan a tó felett, 7 perc alatt ért át Badacsonyból Fonyódra.

Jövőre elkezdődik a balatoni kerékpáros körút átfogó fejlesztése

2018.08.17

A komplex infrastrukturális beruházás keretében elkészül majd a körút hiányzó szakasza a Balaton északnyugati térségében, Balatonrendesnél, javulni fog a burkolat minősége és a kitáblázás rendszere, illetve a jelenleginél biztonságosabbá válnak a forgalmasabb utakon, illetve a vasúton való átvezetések. 

Gumicsónakkal sodródott el egy férfi a Balaton vízén

2018.08.10

Helyi hírek

A vízirendőrök mentették ki, miután a távolban felfigyeltek rá.

Vitorlásról vízbe esett férfit keresnek a vízimentők a Balatonban

2018.08.07

Aktuális

Keresnek a vízimentők és vízi rendőrök egy férfit a Balatonban, Ábrahámhegy térségében, aki az eddigi információk szerint kedden a parttól körülbelül 1100 méterre felmászott egy vitorlás árbocára, ahonnan a vízbe zuhant, majd elmerült.

Katasztrófavédelem: százezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás

2018.08.07

Ezen a héten 283 településen, illetve százezer hektáron irtják a szúnyogokat az országos szúnyoggyérítési program keretében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Minden negyedik balatoni vállalkozásnál szabálytalanságot talált az adóhatóság

2018.08.01

A Balatonnál július közepén tartott egyhetes ellenőrzéssorozat alatt minden negyedik vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, akik csaknem háromezer vizsgálatot végeztek el - közölte a NAV az MTI-vel szerdán.

Új helyszínek a Strand Fesztiválon Zamárdiban

2018.07.30

Kultúra

Új helyszínekkel is készülnek idén a Strand Fesztivál szervezői: a Hello Hungary Village-ben az ország legismertebb youtuberei, míg a Strand Kalandparkban számos akadálypálya várja a közönséget augusztus 22. és 25. között Zamárdiban.

Az EU 193 millió euróval támogatja a dél-balatoni vasútvonal újjáépítését

2018.07.21

Aktuális

Az Európai Unió a kohéziós alap forrásaiból 193 millió eurót (mintegy 61,5 milliárd forintot) biztosít a Székesfehérvár és Keszthely közötti, 123 kilométer hosszú balatoni vasútvonal újjáépítésére és korszerűsítésére - közölte az Európai Bizottság pénteken.