2020.10.30, Péntek

Hirdetés

Megrohamozták nyáron az üdülők a balatoni patikákat
Illusztráció: pexels.com

Megrohamozták nyáron az üdülők a balatoni patikákat

24.hu

2020.09.19. 17:12

Somogy és Veszprém megyében mind az előző hónaphoz képest, mind 2019 júliusához képest 8 százalékkal több gyógyszer fogyott.

Hirdetés

Csaknem kétmilliárd forinttal, 45,8 milliárd forintra nőtt a támogatott, vényköteles gyógyszerek hazai forgalma júliusban az előző havi négymilliárd forintos bővülés után - olvasható a 24.hu oldalán.  A legnagyobb emelkedést két Balaton környéki megye patikáiban mérték – írta a Világgazdaság.

Az MTI által szemlézett cikkből kiderül, hogy a gyógyszerforgalom júniushoz képest 4 százalékkal, tavaly júliussal összevetve pedig 2,9 százalékkal nőtt országos átlagban. Ennél lényegesen nagyobb volt a növekedés Somogy és Veszprém megyében, ahol mind az előző hónaphoz képest, mind 2019 júliusához képest 8 százalékkal több gyógyszer fogyott.

Ez egyértelműen annak következménye, hogy rendkívül sokan töltötték nyári szabadságukat a Balaton környékén

– írta a lap a Hiflylabs Zrt. elemzését ismertetve.

A gyógyszerforgalom júliusban Pest megye kivételével mindenhol nőtt az előző hónaphoz képest, az előző évhez viszonyítva Budapest továbbra is kilóg a megyék sorából, éves alapon ugyanis a fővárosban 2,8 százalékos gyógyszerforgalmi csökkenés mutatkozott.

Az elemzés szerint júliusban 6 százalékkal csökkent az antibiotikumok és a vírus elleni szerek forgalma – írta a lap.

Helyi hírekSomogy megyegyógyszerforgalomBalaton