2024.02.21, Szerda

Új marketingstratégiával indítja Siófok a nyarat

mti

2017.06.03. 12:34

A korábbiaknál több kulturális programot és sporteseményt rendeznek a nyáron Siófokon.

Hirdetés

Siófok egységes marketingstratégiát dolgozott ki, újabb lépéseket tett a közbiztonság növelésére, és megtartja az eddigi szabadstrandi szakaszok ingyenességét is - hangzott el az önkormányzat Balaton-parti nyárindító sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Lengyel Róbert (független), Siófok polgármestere hangsúlyozta, szeretnék elérni, hogy ne csak a nyári szezonban, hanem egész évben kedvelt úti cél legyen a település. A kulturális programkínálat bővítése mellett egyfajta irányváltásnak számít, hogy növekszik az országos, illetve nemzetközi jelentőséggel bíró sportesemények száma is - tette hozzá. Az elmúlt két évben már egymillió fölé emelkedett a város vendégéjszakáinak száma. "Korábban problémát jelentettek, főként a Petőfi sétányon, a várost nyári időszakban elözönlő bulituristák" - emlékeztetett a polgármester, és megjegyezte, hogy a tavaly meghozott biztonsági intézkedések köszönhetően "egyre nagyobb a rend".

Az idei  Tour de Hongrie kerékpáros versenyre több mint 30 országból érkeznek indulók, 132  versenyző áll majd rajthoz. Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottságának elnöke elmondta, a verseny június 29-én délután 18 óra körül éri el Siófokot, ahol egy látványos városi körpályán, sprinttel zárul az aznapi futam a Petőfi sétányon.

Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottságának elnöke arról számolt be, hogy mintegy 100-120 versenyzőt várnak július 13-16 között Siófokra, ahol először rendeznek nemzetközi szatellit és ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda tornát. Mint kifejtette, szeretnék elérni, hogy egyre több Balaton-parti település nyisson a szerényebb forrásigényű, szezonhosszabbításra alkalmas strandsportok irányába.

Izsvák Zsolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség strandlabdarúgás szakágvezetője emlékeztetett, hogy idén ötödik alkalommal rendeznek európai versenyt Siófokon, amelyre nyolc válogatott (a tavalyi duplája) érkezik. A magyar bajnokság mellett csúcseseménynek számít augusztus 13-14-én az európai strandlabdarúgó liga fordulója, továbbá Európában egyedülálló módon U 21-es tornát is rendeznek.

Kasznár Gyula, a siófoki rendőrkapitányság vezetője arról számolt be, hogy korábban minden tavasszal legalább 70-80 bejelentést kaptak nyaralófeltörésről, ezért új programot dolgoztak ki: nyáron elsődlegesen az állampolgárokra vigyáznak a Balatonon, télen pedig az itt hagyott értékeikre, ingatlanjaikra. Az elmúlt hónapokban számos esetben fogtak el nyaralófeltörőket, betörőket, és ennek köszönhetően idén tavasszal mindössze 2-3 ilyen bejelentés érkezett.

A rendőrkapitány összegzése szerint a Petőfi sétányon tavaly bevezetet új biztonsági intézkedések meghozták az eredményt. Az itt elkövetett bűncselekmények számát sikerült több százról száz alá szorítani. Arról is beszámolt, hogy szezonon kívül négy járőrpár lát el szolgálatot a városban, amit a nyári időszakra megdupláznak.

 

Forrás: mti

AktuálissiófokturizmusBalaton2017 nyármarketingstratégia