2024.04.20, Szombat

Negyedszázada kapott városi címet Lengyeltóti

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.07.12. 15:57

25 éve kapta meg a városi rangot a somogyi település, amely 20 éve hivatalosan is testvérkapcsolatot kötött a székelyföldi Farkaslakával.

Hirdetés

Erre a két évfordulóra is emlékeztek Lengyeltótiban. Az ünnepi programon részt vett dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár és dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Ünnepi beszédében Lengyeltóti múltját is felidézte dr. Kovács Zoltán. Az államtitkár gratulált a várossá válás jubileumához. Mint kiemelte: ez presztízs is egy település számára. Tavaly 20, idén eddig pedig már 15 helyhatóság jelezte, hogy szeretnék megkapni a városi rangot. Ez viszont jogokkal és kötelezettségekkel jár – tette hozzá dr. Kovács Zoltán. Lengyeltóti jól gazdálkodó település – hangsúlyozta köszöntőjében az államtitkár. Az adósságkonszolidációban nem részesült települések támogatása révén pedig 112 millió forintot kapott a somogyi város, amely ezt a forrást fejlesztésre fordítja.

A 27. Tóti Napok ünnepi gálaműsorán részt vett dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Vetési Bernadett, a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Göntérné dr. Gyirán Szilvia, a Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal hivatalvezetői feladatok ellátásával megbízott járási hivatalvezető-helyettese, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Móring József Attila, országgyűlési képviselő is.

A rendezvényen a székelyföldi testvértelepülésről, Farkaslakáról érkezett gyerekek műsorral kedveskedtek a somogyiaknak.

 

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

AktuálisSomogy megyeKormányhivatalévfordulóLengyeltóti