2024.07.19, Péntek

A fonyódi fehér nyárfák is bekerültek az Év Fája verseny döntőjébe

okotars.hu

2017.09.06. 11:34

Az Ökotárs Alapítvány nyolcadik alkalommal hirdette meg a versenyt, ahol október 15-ig még lehet szavazni a legszebbnek ítélt fára és történetére.

Ebben az évben negyvennyolc jelölés érkezett az Év Fája versenybe a júniusi határidőig, amelyek közül tizenhármat juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije. Az idén nyolcadik alkalommal szervezett vetélkedőben olyan fákra fókuszálnak, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében.

Az alapítvány célja a versennyel, hogy felhívja a figyelmet a természet és a közösségek kapcsolatára, illetve a természetvédelem fontosságára. Az Év Fáját a közönség választja meg online szavazás révén, amely idén szeptember 4-én indul és október 15-én éjfélkor zárul. Somogy megyéből a fonyódi fehér nyárfák kerültek be a döntőbe, a történetüket elolvasni, illetve szavazni rájuk ide kattintva lehet.

A 2017-es magyarországi Év Fája a 2018 elején rendezendő európai versenyben is indul, amelynek győztese az Európai Év Fája címet nyeri el. A nemzetközi versenyen többször is második helyezést értünk el, háromszor pedig elsőként végzett a magyar fa - legutóbb 2016 tavaszán a bátaszéki molyhos tölgy.

 

Forrás: okotars.hu

AktuálisSomogy megye2017fonyódi fehér nyárfákév fájaszavazás