2024.03.29, Péntek

Megtorpant a balatoni kutyás strandok számának növekedése

joy.hu

2017.09.06. 10:28

Tavaly adtak át először a Balaton partján kutyabarát strandot azoknak a gazdiknak, akik együtt szeretnék tölteni szabadidejüket, nyaralásukat kutyájukkal. Idén megtorpant ez a folyamat.

Hirdetés

Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy együtt fürödjünk kutyánkkal a Balatonban, holott külföldi nyaralóhelyeken már nemcsak a szállások zöme kutyabarát, hanem a fürdőhelyek is. Nem mindegyik persze, de könnyen lehet kutyabarát fürdőhelyet találni például Horvátországban is.

Tavaly hirtelen változás történt, Balatonföldváron és Fonyódon is kutyabarát fürdőhelyet avattak a helyiek és a lelkes kutyabarátok. Aki járt ezeken a strandokon tudja, hogy minden probléma nélkül, biztonságosan és kényelmesen fürdőztek együtt gazdik és kutyák úgy, hogy a földvári strandon néha egy törülközöt sem lehetett letenni, annyian voltak. Ebből (is) látszik, hogy igenis van igény a kultúrált kutya-gazdi strandolásra.

Arról nem is beszélve, hogy a hozzánk látogató turisták nagyon nagy számban hozzák már magukkal a kis kedvencüket és kutyabarát szállást már szerencsére sokat találnak, de kutyabarát strandot nem. Ezt az igényt is felismerték azok a balatonparti városok, ahol ma már kutyastrand működik. Az a kettő.

Valahogy megtorpant a folyamat, valamiért nem győzte meg a többi város vezetését az, hogy igenis problémamentesen működhet egy kutyastrand, hogy igenis több turistát vonz a városba és igenis szükség van rá.

Ismét vége a nyárnak és talán most kell elkezdenünk dolgoznunk azon, hogy jövőre több lehetőségünk legyen strandolni a kutyánkkal – írja a joy.hu, ajánlva a csatlakozást olyan petíciókhoz, mint például a siófoki, amely azért kampályol, hogy legyen kutyastrand Siófokon is.

 

Forrás: joy.hu

Aktuálissiófok2017BalatonFonyódstrandkutyabarát