2024.02.23, Péntek

Mintegy 3,5 milliárd forintból újabb fejlesztések indulhatnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből Somogy megye 39 településén.

Hirdetés

A döntés értelmében Siófok és Marcali ipari parkot alakíthat ki - írták, hozzátéve, 17 településen indulnak beruházások a foglalkoztatás és az életminőség javítása, valamint a családbarát munkába állást segítő intézmények és közszolgáltatások fejlesztése érdekében.

Felújítják a böhönyei bölcsődét, míg - többek között - Barcson, Marcaliban, Igalban, Táskán, Niklán és Szennán óvodafejlesztés indulhat - áll a közleményben.

A környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések keretében a csapadékvíz- és belvízelvezetés "gondjai oldódnak meg" Siófokon, Kadarkúton, Csurgón, Balatonkeresztúron, Gadácson, Kaposújlakon, Siójuton, Zselicszentpálon, Kányán, Szilvásszentmártonban és Patcán.

A törökkoppányi önkormányzat épületeinek energetikai fejlesztése, Szulokban és Kálmáncsán a községháza korszerűsítése indulhat el.

Kaposújlakon és Somogyudvarhelyen az orvosi rendelő energetikai fejlesztésére nyertek támogatást - közölték, jelezve, hogy Siófokon, Ságváron, Kőröshegyen és Bodrogon az egészségügyi ellátás infrastruktúráját fejlesztik.

A közleményben kitértek arra is, hogy a Somogy megye rendelkezésére álló 43,45 milliárdos TOP-keret 68 százalékáról, csaknem 30 milliárd forint felhasználásáról döntöttek már.

 

Forrás: mti

energetikai beruházásAktuálisSomogy megyeönkormányzat2017TOPóvodafejlesztéskörnyezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések