2024.04.22, Hétfő
 „56 hősei azt várják az utódoktól, hogy hűek legyenek az elveikhez”
Jóri András - BM OKF

„56 hősei azt várják az utódoktól, hogy hűek legyenek az elveikhez”

somogy.katasztrofavedelem.hu

2017.10.23. 12:08

Nemzeti ünnepünk, október huszonharmadika, az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából ünnepséget tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Hirdetés

1956. október 23-án sokan gondolták úgy, hogy elég az elnyomásból, és tettek is – mondta Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes ünnepi beszédében. A tábornok kijelentette, nem feltétlenül az a fontos, hogy a ma embere percről percre ismerje azoknak a több évtizede elmúlt napoknak a történéseit, 56 hősei azt várják az utódoktól, hogy hűek legyenek az elveikhez, az általuk képviselt értékekhez, és továbbvigyék hitüket, egységüket, amellyel a szabadságért, a jövőért küzdöttek. Beszédében a főigazgató-helyettes kiemelte, a forradalom alapélménye a nemzeti egység volt, mindenhol azt lehetett érezni, hogy együtt van a nemzet, együtt van az ország. Az ünnepi beszéd után dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató Sajtó Nívódíjat és más elismeréseket adott át. 

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott: Kóbor Csaba tűzoltó alezredesnek, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének.

Verőcziné Mayer Gabriella Veronika, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügykezelője pedig munkakörében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként vehetett át Munkatársi címet.

 

AktuálisSomogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság56 hőseiNemzeti ünnepszabadságharc