2024.04.24, Szerda

A szabadságról szólt Röhrig Géza Kaposváron

www.ke.hu

2017.10.19. 17:47

Hogyha nincsen szabadság, akkor rend is csak ideig-óráig lesz és az a szabadság sem tud fennmaradni, amely nem éri el a rendet – erről beszélt Röhrig Géza szerda este a Kaposvári Egyetem Kulturális Központjában. A Saul fia című, Oscar-díjas film főszereplője a közelgő október 23-i ünnep kapcsán osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel.

Hirdetés

Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy Kaposvárra érkezett a Kossuth-díjas Röhrig Géza, aki az 1956-os forradalom 61. évfordulójának közeledtével a szabadsággal kapcsolatos gondolatait hozta el nekünk – ezen szavakkal köszöntötte az érdeklődőket Dr. Hatos Pál a Rippl-Rónai Művészeti Kar dékánja. ű

A Saul fia című Oscar-díjas film főszereplője Holló és galamb, avagy a szabadságnak világ kell címmel tartott előadást szerdán este a Kaposvári Egyetem Kulturális Központjában.

A művész arról beszélt: a szabadság formája a rend, a rendnek pedig a tartalma a szabadság, a kettő egymás nélkül nem létezik. Kiemelte: hogyha nincsen szabadság, akkor rend is csak ideig-óráig lesz és az a szabadság sem tud fennmaradni, amely nem éri el a rendet.

Az egykori Latinka Ház idén márciusban nyitott újra, azért, hogy gazdagítsa az egyetem és a somogyi megyeszékhely kulturális életét. A központ színházépületként, rendezvény- és kiállítási helyszínként egyaránt funkcionál és hétről hétre színes programokkal várja a látogatókat.

 

Galéria

AktuálisKaposvárRöhrig Géza szabadságKaposvári Egyetem Kulturális KözpontKossuth-díjSaul fia