2020.08.06, Csütörtök

Kaposvár

Tematikus tőkealapot indít az MFB csoport Kaposváron

2020.07.17

Gazdaság

Három milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, városi tőkealapot indít az MFB csoporthoz tartozó, kis- és középvállalkozások (kkv) tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Kaposváron - közölte az MFB csoport az MTI-vel szerdán.

Férfi vízilabda Magyar Kupa - Kaposváron is játszanak a hétvégén

2020.07.12

Helyi hírek

A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat - derült ki pénteken a sorsolásnál.

Szándéknyilatkozatot írtak alá a kaposvári villamosmérnök-képzés elindításáról

2020.07.03

Aktuális

Villamosmérnök-képzést indít az Óbudai Egyetem szeptemberben a Kaposvári Egyetemen, az erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön írták alá a két felsőoktatási intézmény, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Robert Bosch Kft. képviselői Kaposváron.

Átadták a kápolnából kialakított bábszínházat Kaposváron

2020.06.30

Kultúra

Átadták a BábSzínTér épületét Kaposváron szombaton, a bábművészet helyi képviselői egy korábban kápolnaként és irgalmas rendi apácák lakóhelyéül szolgáló, 19. század végi ingatlan átalakításával, felújításával leltek állandó otthonra.

Szerződést hosszabbított a Kaposvár női röplabdacsapatának szerb légiósa

2020.06.18

Aktuális

Meghosszabbította szerződését Dubravka Djuric, a női röplabda Extraligában szereplő 1. MCM-Diamant Kaposvár szerb légiósa.

Kaposvár-Pécs együttműködés a női röplabdában

2020.06.15

Ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást pénteken a Pécsi Tudományegyetem Kancelláriáján a PEAC női röplabda szakosztálya az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Clubbal és a Kaposvári Röplabda Akadémiával.

Úthenger gyulladt ki Kaposváron

2020.06.12

Aktuális

Egy úthenger égett teljes terjedelmében egy kaposvári ipari telepen, kedd este.

Még egy évre aláírt a Kaposvár női röplabdacsapatának szerb ütője

2020.06.09

Aktuális

Újabb egyéves szerződést írt alá a női röplabda Extraligában szereplő 1. MCM-Diamant Kaposvárral Sara Klisura, az együttes szerb játékosa.

A kétszeres olimpia bajnok Fodor Rajmund lett a Kaposvári VK szakmai igazgatója

2020.06.04

Helyi hírek

A vezető célja, hogy egy lendületes, látványos vízilabdát játszó csapatot alakítsanak ki a somogyi megyeszékhelyen.

Nyitnak az óvodák és a játszóterek is Kaposváron

2020.05.17

Aktuális

Kaposvár a járvány első szakaszát sikeresen átvészelte, méghozzá alacsony betegszámmal, kaposvári haláleset nélkül – emelte ki Szita Károly.

Így halad a kaposvári intermodális csomópont építkezése – galéria

2020.05.12

Helyi hírek

A városrendező beruházás szimbolikus központi elemei kezdik felvenni végső formájukat a SWIETELSKY munkájával.

Dombóvár és Kaposvár, Kaposvár és Mernye között pótlóbuszok április 15-től

2020.04.14

Aktuális

Április 15-től 28-ig a Dombóvár–Gyékényes vonal Dombóvár és Kaposvár szakaszán, továbbá a Kaposvár–Siófok vonal Kaposvár és Mernye közötti szakaszán is pótlóbuszokkal kell utazni.

Megkezdődött a kaposvári INTERSPAR hipermarket építése

2020.04.09

Aktuális

Elindult az új INTERSPAR építése Kaposváron, melynek köszönhetően modern áruházzal erősödik a somogyi megyeszékhely. A teljes beruházás mintegy ötmilliárd forint értékű. Az áruház a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósul meg.

HM: éjszakai kiképzést tartanak a Gripenek

2020.03.23

Országos hírek

Éjszakai kiképzést tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei hétfőtől - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

Elmaradnak a rendezvények de lesz, de lesz amiket pótolnak

2020.03.18

Helyi hírek

Több rendezvény is elmarad a veszélyhelyzet miatt, de nem maradunk Bödőcs Tibor, Kárpátia, Majka és Curtis előadása nélkül, ugyanis új időpontba kerültek ezek az események.

Kedvezményes tőkejuttatást igényelhetnek kaposvári cégek

2020.07.17

Gazdaság

Kedvezményes tőkejuttatást igényelhetnek fejlesztésekre helyi cégek a Kaposvár Városi Tőkealap keretéből - közölte a somogyi megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Három hete tartó útzárat oldanak fel holnap Kaposváron

2020.07.06

Aktuális

Keddtől újra közlekedhetünk a Béla király utca cukorgyár előtti szakaszán, amelyet csaknem három hete zárt le a közlekedési központ kivitelezője.

Önellátó szennyvíztisztító telep jön létre Kaposváron

2020.07.03

Aktuális

A beruházás kivitelezési munkálatait a Strabag Építőipari Zrt. végezte, a műszaki ellenőri feladatokat a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt. látta el.

Egy évtized alatt 300 milliárd forintnyi beruházást kapott a balatoni vasúthálózat és még folytatják a fejlesztéseket

2020.06.19

Aktuális

Többek között Kelenföldtől Balatonszentgyörgyig, Fonyódtól Kaposvárig megújultak vonalak és állomások, miközben jelenleg is folyik az északi parti szakasz villamosítása.

Díszévad 2.0 néven hirdetett új évadot a Csiky Gergely Színház

2020.06.16

Kultúra

Díszévad 2.0 néven hirdette meg 2020/2021-es műsortervét a Csiky Gergely Színház, miután a teátrumi épület megújulásának alkalmából indult tavalyi díszévada félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt - mondta Fülöp Péter igazgató Kaposváron pénteken.

Szeptembertől termel a BM Heros kaposvári gyára

2020.06.13

Gazdaság

Várhatóan szeptemberben indul a termelés az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. 810 millió forintból épülő kaposvári gyártóközpontjában - közölte Szita Károly polgármester a somogyi megyeszékhelyen pénteken, a létesítmény bokrétaavatóján.

Újabb orvosi rendelők újultak meg Kaposváron

2020.06.11

Aktuális

2030-ra az ország legegészségesebb városa kíván lenni Kaposvár, s ennek része orvosi rendelőink felújítása, melyre több mint 1 milliárd forintot költöttünk eddig – így fogalmazott Kaposvár polgármestere. Szita Károly a Füredi u. 69-71. szám alatt működő megújult orvosi rendelőket látogatta meg.

Félpályán halad a forgalom a 81-es számú főúton Kaposváron

2020.06.05

Helyi hírek

A Mór és Bakonysárkány közötti útszakaszon tovább folyik a műszaki mentés.

A kaposvári ipari park első beruházásáról egyeztettek ma Kaposváron

2020.05.29

Aktuális

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott vendégül látta Rajnai Attilát, a BM Heros Zrt. vezérigazgatóját és Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét 2020. május 29-én a somogyi megyeszékhelyen.

Új ipari park létesült Kaposváron

2020.05.14

Helyi hírek

Kaposvár több városfejlesztési beruházásba kezdett az elmúlt években, hogy elindítsa a település 21. századi újraiparosítását, ezzel növelje a versenyképességét, elérje a teljes foglalkoztatottságot.

A következő szezonban is Kaposváron röplabdázik Tálas Zsuzsanna

2020.04.14

Aktuális

A következő szezonban is a Kaposvár röplabdázója lesz a feladó Tálas Zsuzsanna.

Egészségügyi védőfelszerelések érkeztek a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba

2020.04.09

Aktuális

30 ezer maszk érkezett Kaposvárra, a védőeszközök kiszállítását a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. (WSZL) végezte.

Vidéki színházak programjai - Kaposvár, Dunaújváros

2020.04.04

Kultúra

A vidéki színházak közül a dunaújvárosi és a kaposvári teátrum is kínál programokat az online térben, a somogyi megyeszékhelyen "házhoz" viszik a kultúrát.

39 önkéntes jelentkezett eddig; a kismamabérleteket kipostázza Kaposvár

2020.03.19

Aktuális

A kaposváriak biztonságának érdekében újabb intézkedéseket vezet be a város, hogy a koronavírusos megbetegedések kockázata minél kisebb legyen Kaposváron.

Önkéntesek jelentkezését várja Kaposvár

2020.03.18

Helyi hírek

Példamutató összefogásról tehetnek tanúbizonyságot a kaposváriak a következő időszakban. A veszélyhelyzet kapcsán Szita Károly arra kéri a fiatalokat és az időseket, maradjanak otthon! Külön kiemelte a 70 év felettieket, akiknek magas kockázatot jelenthet a koronavírus-fertőzés. Az ő segítésük mindannyiunk feladata, ezért a város önkéntesek jelentkezését várja!