2019.08.23, Péntek

Kaposvár

Elindultak az egyeztetések az M9-es autópálya megépítéséről

2019.08.20

Aktuális

Az M9-es megépítésével az autósok időt takaríthatnának meg, az út pedig tehermentesítené a fővárosi közlekedést és új munkahelyeket is teremtene.

Ismét megrendezik az Ostrea peregrina – Élet a középkorban fesztivált Kaposváron

2019.08.13

Kultúra

2019. augusztus 31-én a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum újra megrendezi az Ostrea peregrina – Élet a középkorban című rendezvényét, melynek társszervezője a Fekete Hollók Rendje hagyományőrző csapat.

Kétmilliárd forintból növelte kapacitását a kaposvári Privát-Hús Kft.

2019.08.10

Gazdaság

Ingatlan- és technológiai fejlesztést valósított meg a kaposvári Privát-Hús Kft. a közelmúltban, a 2 milliárd forintos komplex beruházás a kapacitásbővítést szolgálja - tájékoztatta a cég az MTI-t.

MLSZ-edzőképzést tartanak Kaposváron

2019.08.08

Aktuális

Az ország különböző pontjairól érkeztek futballedzők a Kaposvári Sportcsarnokba a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának (MLSZ SMI) szervezése alatt. A résztvevőknek Sisa Tibor labdarúgóedző tart egész napos képzést.

Éjjel emelték be a kaposvári intermodális csomópont egyik új elemét

2019.07.26

Aktuális

A régi felüljáró helyett gyalogos és kerékpáros forgalomra is alkalmas hidat, valamint járdákat, több körforgalmat és számos parkolóhelyet alakít ki a Swietelsky.

Nemzetközi színházi kurzust tartanak négy nemzet képviselőivel Kaposváron

2019.07.16

Kultúra

Nemzetközi színházi műhely nyílt Kaposváron, a kurzuson négy nemzet mintegy 80 színész szakos felsőoktatási hallgatója, rendezőgyakornoka, rendezője vesz részt - közölte a Kaposvári Egyetem szerdán az MTI-vel.

Benkő Tibor: az ember a legfontosabb a honvédelem fejlesztésében

2019.07.11

Aktuális

Az ember, a katona a legfontosabb a honvédelmi fejlesztési programban, hiszen a haderő korszerűsítése nem pusztán a fegyverek, járművek, eszközök modernizálásáról szól - hangoztatta a honvédelmi miniszter csütörtökön Kaposváron.

Kaposvár mellett még 7 megyei kórház központi diagnosztikai egysége újul meg

2019.06.28

Aktuális

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 9,81 milliárdos programja keretében országszerte megújulnak a kórházak patológiai osztályai, valamint korszerű felszereléseket kapnak az intézmények - mondta el a program szakmai vezetője csütörtökön a győri kórház fejlesztésének átadásán.

Négy előadást kínál a kaposvári nyári színház

2019.06.14

Kultúra

Négy júliusi csütörtökön kínálnak szórakozást az érdeklődőknek a Kaposvári Nyári Színházi Esték, a programban három zenés darab és egy prózai vígjáték szerepel.

Idén is nagyszabású nemzetközi sportfesztivált tartanak Kaposváron

2019.06.06

Helyi hírek

Az Intersport Nemzetközi Ifjúsági Sportfesztivál legfőbb célja, hogy a sporton keresztül kössön össze gyerekeket, felnőtteket, csapatokat és országokat.

Jurta Porta Kaposvárott

2019.05.30

Kultúra

Idén ismételten megrendezésre került a Jurta Porta nevű szemléletformáló vetélkedő a Somogy-megyei megyeszékhelyen. Több mint háromszáz kisgyerek népesítette be a kaposvári Vigasságok terét.

Új versenyuszoda épült Kaposváron

2019.05.28

Aktuális

Átadták a 4,5 milliárd forintból épített új versenyuszodát Kaposváron kedden.

Így játssza le a Republic slágerét a 67-es főút - videó

2019.05.23

Helyi hírek

Szerkesztőségünk autója kipróbálta a Strabag és a Soltút kivitelezésében négysávosodó zenélő főutat, melyet gyémántvágóval bemetszett barázdák működtetnek.

Új gépgyártó cég érkezik Kaposvárra, műszaki képzés indul a Kaposvári Egyetemen

2019.05.18

Aktuális

Jövő év tavaszán kezdheti meg a működését Kaposvár új, 32 hektáros ipari parkjának első beruházója, az állami tulajdonban lévő BM Heros Zrt.

Boldogasszony-kiállítás nyílt Kaposváron

2019.05.15

Kultúra

Megnyílt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NKI) Boldogasszony kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában.

Új járműtelepet kapott Kaposvár zöld tömegközlekedése

2019.08.15

Aktuális

A Magyar Építő és a Duna Aszfalt kivitelezésében töltőállomások, javítócsarnok és egy irodaépület is létre jött.

Kedden kezdődik a Kaposfest

2019.08.12

Kultúra

Megkezdődik a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest): a tizedik alkalommal sorra kerülő eseménysorozat keddtől egy héten át a komolyzenei koncertek mellett számos kiegészítő programmal, köztük könnyűzenei produkciókkal, éjszakai tárlatvezetéssel és gasztronómiai különlegességekkel is várja a közönséget.

Talajcsuszamlás döntött össze egy épületet Kaposváron

2019.08.08

Aktuális

Összedőlt egy lakóház udvarában található 30 négyzetméter alapterületű melléképület csütörtökön hajnalban Kaposváron, a Benedek Elek utcában.

Megújul a kaposvári szülészet

2019.08.05

Aktuális

A korszerű orvosi műszerek beszerzésével megkezdődött a kaposvári szülészet átfogó megújítása. A kormány erre a célra 442 millió forintot biztosított, amelynek köszönhetően az igényelt gyógyászati eszközök legtöbbje – ultrahang készülékek, inkubátor, szülőágy, CTG-monitor, műtőfelszerelés és röntgen gép – már meg is érkezett a Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályára.

Új vezetőedző és tapasztalt szerb légiós Kaposváron

2019.07.22

Aktuális

Új vezetőedző, Surányi László irányításával kezdte meg a felkészülést a férfi vízilabda ob I új idényére a Kaposvári VK, amely Srdjan Aksentijevic személyében tapasztalt szerb légióst is igazolt.

Új szálloda épül a kaposvári fürdő mellett

2019.07.12

Helyi hírek

Egy 120 szobás, négycsillagos superior hotelhez keres tervezőt az önkormányzat.

Jól felszerelt kutyafuttatók épülnek Kaposváron

2019.07.10

Aktuális

Elsőként a Cseri parkban épülhet zárt kutyafuttató Kaposváron, és az idei évben még egy a Pipacs utcában is el fog készülni – mondta el Szita Károly polgármester sajtótájékoztatón a Cserben.

Lerakták a 100 megawattos naperőmű alapkövét Kaposváron

2019.06.17

Gazdaság

Lerakták a China National Machinery Import&Export (CMC) kínai nagyvállalat 32 milliárd forintból, várhatóan ez év decemberére megépülő 100 megawatt teljesítményű naperőművének alapkövét Kaposváron hétfőn.

Mások adataival vásároltak mobiltelefonokat és tévéket kaposvári csalók

2019.06.13

Aktuális

Mások adatait felhasználva vásárolt részletre nagy értékű mobiltelefonokat és televíziókat a gyanú szerint két kaposvári család az elmúlt egy évben, a rendőrség az ügyben kilenc ember ellen indított eljárást - közölte a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője a somogyi megyeszékhelyen csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Tálas Zsuzsanna a kaposvári röplabdaklubhoz szerződött

2019.06.05

Aktuális

Válogatott feladóval erősítette meg keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club, mely a következő szezonra szerződtette Tálas Zsuzsannát.

Robbanóanyagot és radioaktív vegyszert is tartott otthonában a kaposvári vegyész

2019.05.29

Aktuális

Két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Járásbíróság nem jogerősen azt a vegyészt, aki általa készített robbanóanyagokat, valamint radioaktív vegyszert tartott otthonában engedély nélkül - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya kedden az MTI-t.

Kaposváron is megrendezték a Duo-Day-t

2019.05.25

Aktuális

A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület közös szervezésében 2019. május 22-én tartották a Duo-Day – Neked munka, nekem álom! kampánynapot.

Százhúsz program a Rippl-Rónai Fesztiválon

2019.05.22

Kultúra

Mintegy százhúsz programot kínál idén a Rippl-Rónai Fesztivál: a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító összművészeti rendezvényt május 30. és június 2. között tartják a somogyi megyeszékhelyen.

Tűzoltójárművek gyártóbázisát hozza a BM Heros Kaposvárra

2019.05.17

Gazdaság

Gyártóközpontot és regionális szervizt létesít az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával, javításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. Kaposváron jövő tavasszal - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi megyeszékhelyen pénteken.

Október 23-án nyit a megújult Csiky Gergely Színház

2019.05.14

Kultúra

Október 23-án nyílik meg újra a nagyközönség előtt a több mint 9 milliárd forintból felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színház - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn.