2020.09.26, Szombat

Kaposvár

Új szálloda épül a kaposvári fürdő mellett

2019.07.12

Helyi hírek

Egy 120 szobás, négycsillagos superior hotelhez keres tervezőt az önkormányzat.

Jól felszerelt kutyafuttatók épülnek Kaposváron

2019.07.10

Aktuális

Elsőként a Cseri parkban épülhet zárt kutyafuttató Kaposváron, és az idei évben még egy a Pipacs utcában is el fog készülni – mondta el Szita Károly polgármester sajtótájékoztatón a Cserben.

Lerakták a 100 megawattos naperőmű alapkövét Kaposváron

2019.06.17

Gazdaság

Lerakták a China National Machinery Import&Export (CMC) kínai nagyvállalat 32 milliárd forintból, várhatóan ez év decemberére megépülő 100 megawatt teljesítményű naperőművének alapkövét Kaposváron hétfőn.

Mások adataival vásároltak mobiltelefonokat és tévéket kaposvári csalók

2019.06.13

Aktuális

Mások adatait felhasználva vásárolt részletre nagy értékű mobiltelefonokat és televíziókat a gyanú szerint két kaposvári család az elmúlt egy évben, a rendőrség az ügyben kilenc ember ellen indított eljárást - közölte a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője a somogyi megyeszékhelyen csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Tálas Zsuzsanna a kaposvári röplabdaklubhoz szerződött

2019.06.05

Aktuális

Válogatott feladóval erősítette meg keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club, mely a következő szezonra szerződtette Tálas Zsuzsannát.

Robbanóanyagot és radioaktív vegyszert is tartott otthonában a kaposvári vegyész

2019.05.29

Aktuális

Két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Járásbíróság nem jogerősen azt a vegyészt, aki általa készített robbanóanyagokat, valamint radioaktív vegyszert tartott otthonában engedély nélkül - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya kedden az MTI-t.

Kaposváron is megrendezték a Duo-Day-t

2019.05.25

Aktuális

A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület közös szervezésében 2019. május 22-én tartották a Duo-Day – Neked munka, nekem álom! kampánynapot.

Százhúsz program a Rippl-Rónai Fesztiválon

2019.05.22

Kultúra

Mintegy százhúsz programot kínál idén a Rippl-Rónai Fesztivál: a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító összművészeti rendezvényt május 30. és június 2. között tartják a somogyi megyeszékhelyen.

Tűzoltójárművek gyártóbázisát hozza a BM Heros Kaposvárra

2019.05.17

Gazdaság

Gyártóközpontot és regionális szervizt létesít az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával, javításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. Kaposváron jövő tavasszal - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi megyeszékhelyen pénteken.

Október 23-án nyit a megújult Csiky Gergely Színház

2019.05.14

Kultúra

Október 23-án nyílik meg újra a nagyközönség előtt a több mint 9 milliárd forintból felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színház - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn.

A kaposváriak idén is segítették a kátyúk felderítését

2019.05.06

Aktuális

2019 tavaszán csökkent az autósokat bosszantó úthibák száma Kaposváron: egy hónap alatt csupán 65 bejelentés érkezett a Kaposvári Kátyúűzőre.

Átadták a négyezer fős Kaposvár Arénát

2019.05.06

Aktuális

A ZÁÉV és a Fertődi Építő munkájával megépült sportcsarnok specialitása a rongálások ellen védett, karcolásmentes lemezborítás, valamint a motorosan mozgatható mobillelátók.

Végéhez közeledik a kaposvári járműtelep fejlesztése

2019.05.02

Helyi hírek

A projekt keretében többek közt egy többfunkciós járműjavító csarnokot, valamint hozzá tartozó irodákat is kialakítanak.

Sikeresen megfelelt a KÖTÉL Egyesület a minősítésen

2019.04.26

Aktuális

A kaposvári cukorgyár anyagraktárában felcsapó lángokat kellett megfékeznie az éves minősítő gyakorlat feltételezése szerint a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóinak. A gyakorlat sikeres végrehajtásával a megyeszékhely önkéntes tűzoltói további egy évre megszerezték a jogosultságot az önálló beavatkozásra.

Újabb épületet adtak át a kaposvári készenléti rendőröknek

2019.04.18

Aktuális

Átadták a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályának új épületét Kaposváron szerdán.

Benkő Tibor: az ember a legfontosabb a honvédelem fejlesztésében

2019.07.11

Aktuális

Az ember, a katona a legfontosabb a honvédelmi fejlesztési programban, hiszen a haderő korszerűsítése nem pusztán a fegyverek, járművek, eszközök modernizálásáról szól - hangoztatta a honvédelmi miniszter csütörtökön Kaposváron.

Kaposvár mellett még 7 megyei kórház központi diagnosztikai egysége újul meg

2019.06.28

Aktuális

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 9,81 milliárdos programja keretében országszerte megújulnak a kórházak patológiai osztályai, valamint korszerű felszereléseket kapnak az intézmények - mondta el a program szakmai vezetője csütörtökön a győri kórház fejlesztésének átadásán.

Négy előadást kínál a kaposvári nyári színház

2019.06.14

Kultúra

Négy júliusi csütörtökön kínálnak szórakozást az érdeklődőknek a Kaposvári Nyári Színházi Esték, a programban három zenés darab és egy prózai vígjáték szerepel.

Idén is nagyszabású nemzetközi sportfesztivált tartanak Kaposváron

2019.06.06

Helyi hírek

Az Intersport Nemzetközi Ifjúsági Sportfesztivál legfőbb célja, hogy a sporton keresztül kössön össze gyerekeket, felnőtteket, csapatokat és országokat.

Jurta Porta Kaposvárott

2019.05.30

Kultúra

Idén ismételten megrendezésre került a Jurta Porta nevű szemléletformáló vetélkedő a Somogy-megyei megyeszékhelyen. Több mint háromszáz kisgyerek népesítette be a kaposvári Vigasságok terét.

Új versenyuszoda épült Kaposváron

2019.05.28

Aktuális

Átadták a 4,5 milliárd forintból épített új versenyuszodát Kaposváron kedden.

Így játssza le a Republic slágerét a 67-es főút - videó

2019.05.23

Helyi hírek

Szerkesztőségünk autója kipróbálta a Strabag és a Soltút kivitelezésében négysávosodó zenélő főutat, melyet gyémántvágóval bemetszett barázdák működtetnek.

Új gépgyártó cég érkezik Kaposvárra, műszaki képzés indul a Kaposvári Egyetemen

2019.05.18

Aktuális

Jövő év tavaszán kezdheti meg a működését Kaposvár új, 32 hektáros ipari parkjának első beruházója, az állami tulajdonban lévő BM Heros Zrt.

Boldogasszony-kiállítás nyílt Kaposváron

2019.05.15

Kultúra

Megnyílt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NKI) Boldogasszony kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában.

Női röplabda Extraliga - Válogatott liberót szerződtetett a Kaposvár

2019.05.07

Aktuális

Az Extraligába frissen feljutott Kaposvár női röplabdacsapata szerződtette Szpin Renáta válogatott liberót.

Ezeken a szakaszokon már használható az R67-es gyorsút

2019.05.06

Gazdaság

A Strabag és a Soltút konzorciuma több mint 33 kilométernyi 2x2 sávos pályát épít, valamint a kaposfüredi körforgalmat is kivitelezik.

Százmilliókat költöttek energetikai korszerűsítésekre Kaposváron

2019.05.04

Gazdaság

Mintegy húsz intézményben zajlott energetikai korszerűsítés Kaposváron a közelmúltban, a két európai uniós támogatást élvező beruházás 781 millió forintba került - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Hatezer fát ültetnek el Kaposváron a következő években

2019.04.30

Aktuális

Fásítási programot indít Kaposvár, a városban hatezer fát ültetnek el a következő öt évben - tájékoztatta a somogyi megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Idén is elindította az online kátyúbejelentő portált Kaposvár

2019.04.26

Aktuális

Idén tavasszal is várják a kaposváriak segítségét, hogy eltüntethessék a kátyúkat a városban. A fagy jelentős károkat tud okozni a település úthálózatán, ezeknek a javítását a városgondnokság már korábban megkezdte, és folyamatosan végzi. Ugyanakkor az úthibák száma napról napra változik.

Kaposváron is vetítik a BIDF Extra filmjét

2019.04.13

Kultúra

Csütörtök óta több vidéki városban is vetítik a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál filmjeit a BIDF Extra programsorozat keretében.