2024.09.16, Hétfő
Röplabda - Hazai pályán vág neki az idénynek a Kaposvári NRC
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Röplabda - Hazai pályán vág neki az idénynek a Kaposvári NRC

MTI

2024.09.02. 11:50

A legutóbb ezüstérmes Kaposvári NRC és az előző kiírásban bronzérmes MBH-Békéscsaba is pályára lép a női röplabda Extraliga 2024/25-ös szezonjának október 4-i nyitónapján.

A magyar szövetség weboldalán megjelent program alapján a viharsarkiak a Nyíregyházát, a somogyiak pedig a Szent Benedek RA-t fogadják az új idény első fordulójában. Az UTE és a MÁV Előre Foxconn összecsapása másnap lesz, míg az elmúlt három idényben bajnok és kupagyőztes, a 2023/24-es szezonban veretlenül aranyérmes Vasas Óbuda a saját, utánpótláskorú játékosokból álló második csapata, a Vasas SC ellen kezdi meg a szezont október 9-én, miután a nyitóhétvégén Mariborban, a közép-európai országokat tömörítő MEVZA szuperkupáján szerepel.

Csúcsrangadó november 1-én 

A két, legutóbb döntős csapat november 1-jén a fővárosban találkozik először. Az Extraliga mezőnyének tagja a Horváth András irányította magyar U19-es válogatott is, amely három, előre kijelölt hétvégén minden csapattal egy-egy mérkőzést játszik, ezen találkozók eredményei pedig beleszámítanak az oda-visszavágós, február elejéig tartó alapszakaszba.
A negyeddöntővel startoló rájátszásban az első négy helyen végzett csapat - helyezés szerint növekvő sorrendben - választhat magának ellenfelet az 5-8. helyen zárók közül, a playoffban minden párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart, az idény végén pedig nem lesz kieső.

Női Extraliga, a 2024/25-ös idény első fordulójának menetrendje:

október 4., péntek:
MBH-Békéscsaba - Fatum Nyíregyháza 18.00
KNRC-Szent Benedek RA 18.00

október 5., szombat:

UTE-MÁV Előre Foxconn 19.00

október 9., szerda:

Vasas Óbuda-Vasas SC 19.00

Helyi hírekKaposvárnői röplabda ExtraligaKNRC