2024.09.08, Vasárnap
Kaposvár röplabda - Kedden sorsolnak a nemzetközi kupában
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Kaposvár röplabda - Kedden sorsolnak a nemzetközi kupában

MTI

2024.07.10. 10:30

Összesen hat magyar csapat, két kaposvári adta le nevezését az európai röplabdakupákra.

A kontinentális szövetség (CEV) hozta nyilvánosságra a nemzetközi sorozatokban résztvevő együttesek listáját. Ezen - az indulását már korábban bejelentő - Vasas, Kaposvár és Békéscsaba mellett a nőknél a MÁV Előre, míg a férfiaknál a Fino Kaposvár és a MÁV Előre szerepel.
Utóbbiak közül a bajnok és kupagyőztes somogyiak idén is a Bajnokok Ligájában próbálkoznak, melynek selejtezőjében összesen 17 csapat küzd a két, még szabad főtáblás helyért. Bögöly Gáborék szeptember 17. és 19. között kezdik a kvalifikációt, amelyben három oda-visszavágós párharcot kell nyerni csoportkörbe jutáshoz.

Kaposvár a CEV Kupában indul

A női BL-ben a Magyarországon az elmúlt három évben minden lehetséges trófeát begyűjtő Vasas ezúttal is a csoportkörben kezd, de az elmúlt évek eredményeinek - közte a legutóbbi továbbjutásnak - köszönhetően most nem a negyedik, hanem a harmadik kalapba kapott besorolást. Itt a tízcsapatos, egykörös selejtezőből öten jutnak majd fel a november 5-én kezdődő főtáblára.
A bajnoki ezüstérmes Kaposvári NRC, valamint a bronzérmes Békéscsaba már korábban bejelentette indulását a második számú sorozatnak számító CEV Kupában, hozzájuk csatlakozott a Challenge Kupában szereplő, nemzetközi porondon most bemutatkozó MÁV Előre.
Mindez azt is jelenti, hogy az indulási joggal rendelkező magyar csapatok közül a bajnoki ötödik Újpest ezúttal sem nevezett.
Az európai kupaküzdelmek sorsolása jövő kedden lesz Luxembourgban.

Helyi hírekKaposvárröplabdaFino KaposvárKaposvári NRC