2021.12.04, Szombat
S-PARK Kaposvár - Átadták az ’Ezerarcú Kaposvár’ fotópályázat díjait
Fotók: SES Magyarország Kft.

S-PARK Kaposvár - Átadták az ’Ezerarcú Kaposvár’ fotópályázat díjait

SES Magyarország Kft.

2021.11.21. 14:00

A kategóriánként díjazott, valamint a további legjobbnak ítélt képekből nyílt kiállítást a nagyközönség is megtekintheti december 15-ig az S-PARK-ban.

Hirdetés

Az S-PARK Kaposvár által meghirdetett őszi fotópályázatra összesen 77 alkotó, közel 600 fotója érkezett be. Az október 1-31. között futó Ezerarcú Kaposvár elnevezésű fotópályázatra 3 kategóriában lehetett fotókat benyújtani: természet, emberek és épületek - olvasható a SES Magyarország Kft. közleményében.

A szervezők azt remélik, hogy ezzel a pályázattal sikerült ráirányítani az amatőr fotósok figyelmét Kaposvár sokszínűségére, a kiállítás révén pedig a széles körű publikum számára is megtestesül az ezerarcú Kaposvár.

Fotók: SES Magyarország Kft.

 

A legjobb képekből készült kiállítás november 16-án nyílt meg, és december 15-ig tekinthető meg az S-PARK játszótere és a Bíborliget pihenőövezet közötti területen.

A pályaműveket 3 tagú szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagja volt

  • Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere,
  • Károly Sándor Áron, a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézet docense
  • és Bakcsy Árpád alkalmazott fotográfus.

„Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen nagyon változatos szemlélettel rendelkező pályamű érkezett be. A legtöbb fotóst az őszi természet ihlette meg, a legtöbb alkotás ebben a kategóriában érkezett. Mivel magam is amatőr fotós vagyok, örömmel tettem eleget a felkérésnek – mondta Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere.

A szervezők a fotópályázattal szeretnének hagyományt teremteni és évente ilyen és ehhez hasonló témájú pályázatokat meghirdetni, valamint otthont adni kulturális és művészeti kiállításoknak, eseményeknek, értékteremtő programoknak.

 


"Reméljük, hogy a most összeállított kiállítási anyag inspirációul szolgál az elkövetkezendő évre és jövőre már egy hagyományosnak mondható pályázat következő epizódjának lehetünk szemtanúi. Egy olyan kiállításé, ahol a zsűri dolgát a beadott képek mennyisége mellett azok minősége is még inkább megnehezíti” – nyilatkozta a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézet docense.

„Szeretnénk minél több olyan aktivitást szervezni az S-PARK-ban, amelybe be tudjuk vonni Kaposvár és környéke lakosságát, úgy gondoljuk, hogy a bevásárlópark jó színtere lehet mind szórakoztató, mind érték- és hagyományteremtő rendezvényeknek – emelte ki Schönhauer Andrea, az S-PARK-ot üzemeltető SES Magyarország ügyvezető igazgatója.

Helyi hírekKaposvárS-Park Kaposvárfotópályázatkiállításfotókiállítás