2024.04.19, Péntek

Fonyódi orvos kezdeményezése: életet menthet a defibrillátor

www.hirbalaton.hu

2017.10.20. 14:59

Bárki számára elérhetővé tette saját tulajdonában lévő defibrillátorát egy fonyódi orvos. Az általa vezetett, a város központjában lévő szálloda (Hotel Balaton) falán tábla is jelzi az életmentő készülék jelenlétét. Így, ha baj van, az ott dolgozók szakszerű segítséget tudnak nyújtani.

Hirdetés

Bekapcsol a gép, elindul és akkor elkezdi mondani, hogy mit kell csinálni. A készülék rendben, őrizze meg nyugalmát. Ellenőrizze a beteg eszméletét. Hívjon segítséget.  Nemcsak mutatja, mondja is ez a defibrillátor, hogy mi a teendő újraélesztéskor. Ezt a saját tulajdonában lévő készüléket most bárki számára elérhetővé tette egy fonyódi orvos Dr. Pohl Tibor. A város központjában lévő szállodánál tábla is jelzi, hogy ott található újraélesztő eszköz.

Az orvos szerint a rengeteg államilag támogatott defibrillátor ne porosodjon bent a rendelő szekrényének az alján, hanem legyen kihelyezve egy tábla, mint náluk, tanítsák meg a személyzetet, hogyha bárki rosszul van, akkor lehessen élni a defibrillátorok lehetőségével. Mint Pohl Tibor fogalmazott: a hirtelen szívhalálból vissza lehet hozni a betegeket, ehhez azonban gyors és szakszerű segítség kell, amire fel kell felhívni az emberek figyelmét.

“Mire orvost találunk és rájövünk, hogy defibrillátor kéne, addigra meghal az illető. Itt viszont mindenki tudatában van, hogy van egy defibrillátor. A személyzetet a fonyódi mentőállomás dolgozóival továbbképeztettem, és itt a takarítőnőig mindenki tudja a házban, hogy hogy működik ez – mondta az orvos.

Több ezer defibrillátor található hazánkban orvosi rendelőkben, közintézményekben, a fonyódi orvos abban bízik, hogy példáját követik, s több helyen mindenki számára látható lesz, hol van ilyen készülék, s hova lehet sietni, ha baj van.

 

AktuálisFonyódorvosdefibrillátorújraélesztésszívhalál