2024.05.02, Csütörtök
Egy győzelem választja el a Kaposvár női röplabda csapatát az Extraliga döntőjétől
Fotók: MTI/Lehoczky Péter

Egy győzelem választja el a Kaposvár női röplabda csapatát az Extraliga döntőjétől

MTI

2024.03.21. 08:23

Újabb nyert meccsével összesítésben 2-0-ra vezet a Kaposvár a Békéscsabával szemben a női röplabda Extraliga elődöntőjében, az egyik fél három győzeleméig tartó párharcában.

Hirdetés

A Kaposvár 3-1-re nyert a Békéscsaba vendégeként a női röplabda Extraliga elődöntőjének szerdai, második mérkőzésén. Az elődöntő újabb felvonása az első mérkőzés folytatásaként kezdődött: a somogyiak irányítottak, a hazaiak rendkívül gyenge nyitásfogadásukból nem tudtak megfelelően támadást építeni, ezzel szemben Vincent Lacombe vendégegyüttese agresszív támadójátékával tekintélyes különbséggel szerezte meg a vezetést.
 

Fotók: MTI / Lehoczky Péter


A második szett a vendéglátóké volt

A második felvonásban összeszedettebben röplabdázott a BRSE, amely a bolgár Miroszalva Paskova-Kaneva támadásaival, majd sorozatban "kiosztott" blokkjaival kétszer is elhúzott négy ponttal. A KNRC ugyan egyszer még tudott fordítani, másodszorra azonban már nem engedte vissza a szettbe ellenfelét a Békéscsaba, amelynek játékosai ebben a játékrészben összesen hat pontot érő sáncot jegyeztek és simán egalizáltak.

Jó egyéni teljesítményekkel húzta be a Kaposvár a 3. szettet

A harmadik etapot újra gyengén kezdte a Magyar Kupa-ezüstérmes vendéglátó, és bár később felvette az "üzemi hőfokot", a gyorsan összeszedett ötpontos hátrányát sokáig csak kettőre tudta csökkenteni, mert a kaposváriaknál több jó egyéni teljesítmény is akadt. Az MK-bronzérmes vendégektől a brazil Sara Dias és a magyar válogatott Szedmák Réka volt különösen elemében, vezérletükkel 21-16-ra, majd 24-21-re is vezetett a somogyi együttes. A csabaiak azonban nem adták fel, összesen négy szettlabdát hárítottak, miközben ők is kiharcoltak ötöt, de végül egy hosszúra szálló viharsarki támadás után Szedmákék ünnepelhették második részsikerüket.

A feszült negyedik játszmában előkerült a sárga lap is

A negyedik játszmára lendületben maradtak és négy ponttal ismét elléptek a vendégek, de a Békéscsaba ennél jobban nem szakadt le, igaz, fordítani sem tudott, csak egyenlíteni. Ekkor már mindkét csapat játékosai többször is - a szabályokkal ellentétesen - az ellenfél térfele felé örültek egy-egy megszerzett pontnál, a kaposváriak egyébként remeklő brazil centere, Adriani Vilvert sárga lapot is kapott egy ilyen után. A hajrá előtt ismét többpontos előnyt dolgoztak ki a Szedmákék, amit már nem engedtek ki a kezükből, így 115 perc után egy sikerre kerültek történetük első fináléjától.
A vendégektől négyen, a hazaiaktól hárman zártak legalább tíz ponttal.
A párharc harmadik mérkőzése vasárnap lesz Kaposváron.
 


A másik ágon a címvédő, Magyar Kupa-győztes Vasas 1-0-ra vezet a MÁV Előre ellen a csütörtöki második találkozó előtt.

Extraliga, elődöntő, 2. mérkőzés:
Swietelsky-Békéscsaba -Kaposvári NRC 1-3 (-15, 18, -30, -19)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Kaposvárnak.

Helyi hírekKaposvári NRCnői röplabda ExtraligaelődöntőSwietelsky Békéscsaba