2024.04.20, Szombat
Gyakorlatoztak a somogyi tűzoltók
faktor.hu

Gyakorlatoztak a somogyi tűzoltók

www.somogy.katasztrofavedelem.hu

2017.10.04. 11:01

Hét beteg után kutattak a füsttel teli kórtermekben.

Hirdetés

2017. október 03-án a területi ellenőrző gyakorlat feltételezése szerint ismeretlen okból tűz keletkezett a Kaposi Mór Oktató Kórház pszichiátriai osztályának első emeleti kórtermében. Az osztályon pánik tört ki, több beteget nem találtak az ápolók.

A tűzjelző hangjára a dolgozók megkezdték az osztály kiürítését. Több kezelés alatt álló beteg azonban elbújt a kórtermekben, a füst miatt pedig nem találták meg őket az ápolók.

A segélykérő hívást követően kaposvári, nagyatádi és dombóvári hivatásos tűzoltókat és a KÖTÉL Egyesület önkénteseit riasztották a helyszínre.  Az elsőként érkező kaposvári hivatásos tűzoltókat arról tájékoztatta az osztály főorvosa, hogy harminchat embert sikerült kikísérni, a létszámellenőrzés során azonban kiderült: hét beteg nem hagyta el az épületet.

Az eltűnt személyeket az intézmény dolgozói testesítették meg, akik asztal alá, szekrényajtó mögé bújtak, feltételezve, hogy adott esetben a betegek is így tennének. A beavatkozó állomány azonban a felderítés során gyorsan megtalálta a „megrémült betegeket”. A teljes terjedelmében lángoló első emeleti kórteremről a tűz átterjedt - a mennyezeten keresztül - a második emeleti társalgóra is. A lángokat végül hét vízsugárral sikerült megfékeznie a három város egységeinek. A feladatok végrehajtását Kóbor Csaba tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő megfelelőre értékelte.

Forrás: www.somogy.katasztrofavedelem.hu

AktuálisSomogy megyegyakorlattűzoltóságKaposi Mór Oktató Kórházfüst