2024.04.25, Csütörtök

Siófokon a lakosság is beleszólt a közlekedés új rendjének alakításába

www.siofok.hu

2017.10.05. 17:25

A közlekedés rendjének teljes körű felülvizsgálatára munkacsoportot hozott létre a város polgármestere, bevonva a lakosságot is a munkába.

Hirdetés

A lakosság javaslatait szeptember közepéig gyűjtötték, majd 26-án, az első munkacsoporti értekezleten összesítették. A város vezetője, dr. Lengyel Róbert a városüzemeltetés mellett városőrökből, rendőrökből, mentősökből, katasztrófavédőkből hozott létre munkacsoportot. Külön öröm, hogy két olyan siófoki is részt vállal a munkában, akik taxis és gépjármű oktatói szemmel nézve is tudnak segíteni. A lakosság javaslatainak nyolcvan százalékát úgy értékelték, hogy érdemes a vizsgálatra. Ennek megfelelően három, különösen nagy átgondolást igénylő gócpontot azonosítottak:

1. A Sorház utca – Kele utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Sió utca
Ezt a területet közlekedési szempontból nem kell bemutatni az itt élőknek, hiszen nem csak a nyári időszakban jelentős a forgalma, ezáltal megnehezítve a belvárosi közlekedést.

2. Kicsit más jellegű, ám mégis problémát jelent a Fő utca – Beszédes híd – Vilma utca egység.

3. A Koch Róbert utca – Küszhegyi utca – Déli utca közlekedése az utóbbi években a kisebb utcák beépítettsége és a közeli sportterület kihasználtsága miatt megváltozott, így ez a terület is áttekintést igényel.

Az első megbeszélésen megválaszolt kérdések után további javaslatokat fogalmaznak majd meg. A felmerülő problémákat több csoportra kívánják osztani. Foglalkoznak a közlekedési táblák helyzetével, a közlekedési jelek, felfestések esetleges hiányosságaival, valamint a város területén futó utak csatlakozásának alá-fölérendeltségi viszonyaival, körforgók kialakításával. Természetesen a parkolási gondok áttekintését is érinteni fogják az összejöveteleken.
A szakemberek mellett a városlakók is érzékelik - derült ki az általuk megfogalmazottakból -, hogy kiemelten kezelendők a Szépvölgyi–Bláthy, a Dózsa–Bajcsy, és az Indóház–Mártírok–Sió utcai csomópontok.
„ Elsősorban az önkormányzati utak helyzetével foglalkozunk, de lenne tennivaló a nagy állami utak – mint a szekszárdi 65-ös út, vagy a város közepén elhaladó „négysávoson” is. Az önkormányzatnak sajnos nincs közvetlen ráhatása ezen utak közlekedési rendjére, viszont megígérhetjük, ha olyan stádiumba érünk a munkacsoport tevékenységével, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel is kezdeményezzük az egyeztetést” – számolt be Potocskáné Kőrösi Anita alpolgármester.
A megvalósításról és finanszírozásról a képviselő-testület dönt a jövőben.

 

Forrás: www.siofok.hu

Aktuálissiófoklakosságfelülvizsgálat