2024.04.19, Péntek

A Mikulás Regattával indult a téli vitorlás versenysorozat Balatonlellén

hirbalaton.hu

2017.12.06. 15:08

A nagy hideg ellenére rekord számú, 21 egység nevezett a téli vitorlás versenysorozat első versenyére, a Mikulás Regattára – számolt be Tóth Balázsnak, a versenyt szervező BL YachtClub ügyvezetője.

Hirdetés

Hideg, de ragyogó időben, enyhe szélben került megrendezésre a II. Mikulás Regatta vitorlásverseny december első hétvégéjén Balatonlellén. Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a téli vitorlásversenyzés iránt, idén 17 egység ONE Design osztályban, Elan 310-es vitorláshajókkal mérte össze tudását három fordulóban, míg 4 egység Open osztályban indult.

“A csípős hideg ellenére nagyon jól érzetük magunkat, jó kis verseny volt, nem bántuk meg, hogy eljöttünk fagyoskodni”- mondta Németh András, aki életében először indult vitorlásversenyen. A BL YachtClub ügyvezetője, Tóth Balázs elégedett a résztvevők számával. “Idén jubilál a téli vitorlás versenyzés, hisz öt éve rendeztük az első Szilveszteri Regattát. Nagyon örülünk, hogy sokan jönnek velünk ezen az úton, és egyre többen ismerik fel, hogy a Balatonon nem csak két hónap a szezon, hanem egész évben ki lehet használni a tó nyújtotta lehetőségeket” – mondta az ügyvezető, aki egyben a rendezvények ötletgazdája.

A téli vitorlás versenysorozat ezzel nem ért véget, ugyanis idén még megrendezik az V. Szilveszteri Regattát is a BL YachtClubban, amire már most több mint tíz csapat nevezett. Emellett lesz Farsangi és Tavaszi Regatta vitorlásverseny is.

A II. Mikulás Regatta Vitorlásversenyt nagy küzdelemben a Soponyai Géza kormányozta csapat, a Nautic Hajókkal Vitorlázók Közössége nyerte open osztályban, míg one design kategóriában Mészáros Mátyásék futottak be elsőként a Keleti Móló csapatával.

Galéria

AktuálisBalatonlellevitorlásversenyMikulás RegattaBL YachtClub