2024.04.24, Szerda
Gyerekek öltöztették ünnepi díszbe a somogyi tűzoltó laktanyák fenyőfáit

Gyerekek öltöztették ünnepi díszbe a somogyi tűzoltó laktanyák fenyőfáit

somogy.katasztrofavedelem.hu

2017.12.15. 13:08

Saját kézlenyomattal ellátott díszek, csillogó tobozok, füzérek varázsolták immáron karácsonyfává a somogyi tűzoltó laktanyák fenyőfáit. Hároméves hagyomány a megyében, hogy óvodások ily módon ajándékozzák meg a tűzoltókat, megköszönve azt, hogy karácsonykor is vigyáznak rájuk és családjukra.

Hirdetés

A tűzoltó laktanya a tűzoltók második otthona, amely karácsonykor sem üres. A tűzoltók az ünnepek alatt is szolgálatot teljesítenek, hogy a családok biztonságban ünnepelhessenek, s ha baj van, azonnal a segítségükre siethessenek. Kaposváron két óvoda jelentkezett, hogy gyermekeik karácsonyfadíszeket készítettek a megyeszékhely tűzoltóinak, s azt szeretnék személyesen átadni.
A Bárczi Gusztáv (különleges gondozást, speciális ellátást, egyéni bánásmódot igénylő) gyermekei és a Búzavirág Óvoda apróságai a tűzoltókkal közösen aggatták ma délelőtt az örökzöld ágaira a saját kezűleg gyártott díszeket. A fenyőfa csúcsára egy bátor jelentkező helyezte fel a karácsonyi csillagot. A közös fenyőfadíszítést követően karácsonyi dallamok töltötték be a tűzoltószertárt, majd az ajándékozók közelebbről is megismerhették a baj esetén segítséget nyújtók hivatását, eszközeit és járműveiket. Marcaliban is helyi óvodások díszítették fel a laktanya fenyőfáját, míg Siófokon az állomány gyermekei lepték meg édesapjukat azzal, hogy ünnepi hangulatba öltöztették a tűzoltóságot.

Galéria

Aktuálisfenyőfagyerekeksomogyi tűzoltókünnepek