2024.06.18, Kedd

gyerekek

Mélyszegénységben élő gyerekeknek gyűjt az evangélikus egyház

2021.12.07

Országos hírek

Az evangélikus egyház - csatlakozva az akcióhoz - országos gyűjtést hirdet az ötletadó, mélyszegénységben élő nagycserkeszi és olcsvai gyerekek javára.

Mintegy tízezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól

2020.02.04

Aktuális

Csaknem tízezer kérelem érkezett az Oktatási Hivatalhoz (OH) a tankötelezettség kezdési időpontjának módosításra - közölte az OH hétfőn az MTI-vel.

Túl sok cukrot esznek a gyerekek

2019.10.20

Aktuális

Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál - közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

Egy biztató adat a magyar demográfiai folyamatokban

2019.03.04

Országos hírek

Ha ez a mutató nem javult volna, már sokkal nagyobb bajban lennénk. Tovább kell javítani, ahhoz hogy lassuljon, majd megálljon a népességfogyás.

Dietetikus: az iskolába induló gyerekek negyede nem reggelizik

2018.09.09

Aktuális

A gyerekek negyede úgy indul el otthonról, hogy nem reggelizett, pedig a napindító "energialöket" kell ahhoz, hogy tudjon gondolkodni, jól teljesíteni az iskolában - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Gyerekzsivajtól volt hangos Marcali tűzoltósága

2017.12.03

Aktuális

A héten több alkalommal is óvodások látogatták meg a marcali tűzoltóságot. Az apróságokat bevezették a tűz elleni védekezés alapjaiba.