2023.09.24, Vasárnap
Somogy az egyik legnépszerűbb vármegye a nyári táborok tekintetében
illusztráció - pixabay

Somogy az egyik legnépszerűbb vármegye a nyári táborok tekintetében

mti

2023.06.05. 15:28

Idén 230 ezren vesznek részt gyermektáborokban, a legtöbb gyermek Pest, Veszprém és Somogy vármegyében táborozik.

Hirdetés

Újabb rekordlétszámot hoz az idei vakáció a táborozók számában, 230 ezer gyerek nyaral táborokban a nyár folyamán. Legtöbben közülük sport- és angoltáborban vesznek részt, míg a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják- tudatta sajtóközleményében az MTI-vel a Taborfigyelo.hu.    

Mint írták, a gyerekek több mint fele napközis táborban vakációzik. A táborok költségét egyre többen fizetik SZÉP kártyával.   

A 15 százalékos áremelés ellenére nem lankad a táborozási kedv - tették hozzá. Kiemelték, az áremelkedés oka a táboroztatók költségeinek növekedése, illetve a bérleti díjak és a különböző belépők drágulása, de a legfőbb tétel a gyermekétkeztetés árának változása.   

Ennek hatására egy napközis tábor átlagára idén 45 ezer forint, míg az ottalvós táborok egy turnusáért átlagosan 70 ezer forintot kell fizetnie a családoknak- írták.   

A kínálat nagyon széles, több mint ezer táborturnus foglalható még, bár a legtöbb táborban már nagyon kevés hely van - figyelmeztetett Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője.   

A közlemény szerint, a koronavírus által érintett két évet leszámítva folyamatosan növekszik a legalább egy hetet táborozó gyerekek száma. A 2022-es nyári rekord már meg is dőlt, idén ugyanis 230 ezren vesznek részt gyermektáborokban. Megyei eloszlás alapján, a legtöbb gyermek Pest, Veszprém és Somogy vármegyében táborozik.

Helyi hírekgyerekek