2024.03.29, Péntek

Korszerűsített iparterületeket adtak át Kaposváron

MTI

2017.12.09. 09:23

Átadták a megújult Raktár utcai iparterületet és a Videoton Ipari Parkot Kaposváron, korszerűsítésükre mintegy 600 millió forintot költöttek a somogyi megyeszékhelyen - tájékoztatta a városháza közleményben az MTI-t.

Hirdetés

A város fejlesztését 2020-ig meghatározó, Kaposvár egykori polgármesteréről elnevezett Németh István program 171 milliárd forintos keretéből finanszírozott beruházás utak, járdák építését, a közvilágítás megújítását, buszmegállók kialakítását és egyebek mellett csapadékvíz-elvezetés biztosítását foglalta magában.

A közlemény idézi Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint fontos, hogy a település élni tudjon a várost az M7-es autópályával összekötő 67-es út gyorsforgalmi úttá bővítésével nyíló lehetőségekkel, rendezett iparterületeket tudjon ajánlani a befektetőknek.

Kaposváron a programban 1,2 milliárd forintot költenek ipartelepek megújítására. A projekt a Raktár utca és az Izzó utca mellett a Kanizsa utca környékét és a volt SÁÉV-telepet érinti, e négy helyszínen összesen több mint 200 vállalkozás működik.

A városvezetés reményei szerint a beruházások kedvező hatással lesznek a cégek versenyképességére, mert javul a megközelíthetőségük, kulturált környezetben fogadhatják partnereiket, vásárlóikat, s dolgozóik kényelmesebben, könnyebben juthatnak el a munkahelyükre.

AktuálisKaposvárberuházásVideoton Ipari Park