2024.02.27, Kedd

Újraindul az iskolabusz Balatonbogláron

hirbalaton.hu

2017.12.30. 20:12

Nagyobb biztonságban lesznek januártól a szőlőskislaki gyermekek, mert közvetlenül az iskolánál szállhatnak fel és le a buszokról.

Hirdetés

A balatonboglári iskolabusz megszűnése után Türjei Attila, a Balatonboglári Általános Iskola igazgatója menetrend módosítást kezdeményezett a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. vezetésével annak érdekében, hogy a reggeli és délutáni járatok útvonalába menetrendként bekerüljön az iskola, mint megállóhely- írja decemberi számában a Balatonboglári Hírek.

A társaság szakemberei az ősz folyamán megvizsgálták a kérdést, majd az illetékes minisztériumhoz beterjesztették a változtatási javaslatot. Miután a módosítás december 10-én zöld utat kapott, a jövőben a szőlőskislaki gyermekek közlekedése biztonságosabbá válhat azzal, hogy közvetlenül az oktatási intézménynél szállhatnak fel-le a buszokról.

Ennek megfelelően a balatonboglári vasútállomásról 16:00 órakor Kaposvárra induló busz 16:14-kor érkezik az iskolához és onnan folytatja útját. Reggel pedig a 6:35-kor Lengyeltótiból Balatonboglárra közlekedő járat 7:18-kor érkezik majd az új megállóhelyre, az iskolához.

Aktuális Balatonbogláriskolabusz