2024.04.23, Kedd

A GVH 5,3 millió forintra bírságolta a Balatontouristot megszerző BLT Group Zrt.-t

MTI

2018.01.25. 13:02

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 5,3 millió forint bírságot szabott ki a Balatontourist vállalkozásait megszerző BLT Group Zrt.-re, mert az még a versenyhatósági döntés előtt megszerezte az irányítási jogokat.

Hirdetés

A GVH csütörtöki tájékoztatása szerint a társaság még tavaly szerzett irányítást a Balatontourist-csoporthoz tartozó, kempingeket üzemeltető három vállalkozás felett. A versenyhivatal megállapította, hogy a tranzakció nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt.

Az összefonódást vizsgáló eljárásban azonban felvetődött, hogy a BLT Group már az összefonódással kapcsolatos versenyhatósági döntés előtt megszerezte az irányítási jogokat, így megsértette a versenytörvényben szabályozott, a bejelentés-köteles összefonódásokra vonatkozó végrehajtási tilalmat - közölték.

Ennek vizsgálatára a GVH tavaly szeptemberben indított versenyfelügyeleti eljárást, amelynek során megállapították, hogy a társaság az összefonódást túl korán, a GVH döntése előtt hajtotta végre, a jogsértés miatt szabták ki a bírságot.

AktuálisbírságBalatontouristGVH