2024.03.29, Péntek

Megkezdődik a Fonyódligeti Gyermektábor felújítása, átépítése

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.01.26. 16:00

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, 2018. január 25-én ifj. Horváth János állami főépítészt jelenlétében a Somogy Megyei Kormányhivatalban fogadta az Erzsébet táborok a Kárpát-medence Gyermekekért Alapítvány képviseletében Hornyák Tibor főtitkárt.

Hirdetés

A megbeszélés előzményét képezte, hogy a magyar állam a Fonyódi Gyermektábort az Alapítvány ingyenes tulajdonába adta.

A kormány az Erzsébet a Kárpát-medence Gyermekekért Alapítvány a Fonyódligeti Gyermektáborát a 266/2017. (IX.11.) Kormányrendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította.

 

 

A mai napon, a megbeszélés célja a kiemelt kormányberuházással érintett terület áttekintése volt, annak érdekében, hogy a beruházással összefüggő államigazgatási és közigazgatási hatósági ügyek minél gördülékenyebben lefolytathatók legyenek.

A megbeszélés során a felek áttekintették a vonatkozó jogszabályi struktúrát, kötelezettségeket, lehetőségeket, és ez alapján rövid intézkedési tervet készítettek, amely szerint a beruházással kapcsolatos tényleges előkészítő munkák már a napokban megkezdődnek.

A beruházás kiemelt jellegét jól mutatja a beruházás összege, amely – a zánkai felújítással együtt - 26 milliárd forint, magába foglalva, az egykori úttörőtábor és környezetének teljeskörű felújítását, átépítését a mai kor igényeinek megfelelően.

AktuálisfelújításFonyódligeti Gyermektábor