2024.06.18, Kedd
Megújult a gyermekorvosi rendelő Balatonszabadiban
Pixabay - illusztráció

Megújult a gyermekorvosi rendelő Balatonszabadiban

hirbalaton.hu, somogytv.hu

2018.01.30. 17:15

Megvalósult az energetikai fejlesztés, az akadálymentesítés és új bútorokat is beszereztek.

Mintegy 30 millió forintos hazai támogatásból és közel másfél milliós önerőből megújult a balatonszabadi gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épülete.

Balatonszabadi mellett Siójut körzetét is ellátják a felújított rendelőben. Mintegy 870 gyermek tartozik ide. A kis betegek ma már szebb környezetben várhatják az orvosi vizsgálatot. Több mint 10 éve volt legutóbb felújítás az épületen, most egy nagy fejlesztésen esett át.

Balatonszabadi polgármestere, Király Kálmán az ünnepélyes átadón elmondta, az épület már olyan állapotban volt, hogy már muszáj volt fölújítani. “Mind energetikai felújítás, mind esztétikai felújítást végrehajtottunk, természetesen az akadálymentesítéssel együtt. Napelemek kerültek felszerelésre, nyílászárócserék, és teljes burkolatcserék történtek. Gyakorlatilag minden, ami építészetileg és gépészetileg szóba jöhetett, felújításra került” – fogalmazott.

Az átadón résztvevő Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években az érintett választókörzetben orvosi rendelőkből több mint egy tucat újult meg, és több mint 500 millió forint értékben. “És ezzel szerencsére ennek folyamatnak nincs vége. Balatonszabadihoz hasonlóan számos településen indult meg újabb orvosi rendelők fejlesztése hazai vagy uniós forrásokból”- tette hozzá.

AktuálisBalatonszabadifelújításakadálymentesítésenergetikai fejlesztésgyermekorvosi rendelővédőnői szolgálat