2024.04.20, Szombat
A vizek és vízpartok biztonságáért

A vizek és vízpartok biztonságáért

police.hu

2018.02.13. 20:30

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Országos Horgász Szövetség 2018. február 13-án megújította a 23 éve fennálló megállapodását.

Hirdetés

A két szervezet közötti kapcsolat, a közös tevékenységek és a rendszeres információcsere elsősorban a hazai vizek halállományának, valamint a vizek természeti értékeinek védelmét szolgálja. Kiemelten fontos az engedély nélküli, továbbá a tiltott módon és eszközzel történő halfogás visszaszorítása, a halállomány és a környezeti értékek védelme, ezáltal csökkentve az orvhalászat és a hallopások, valamint az egyéb kapcsolódó bűncselekmények számát. Mindemellett komoly társadalmi érdek fűződik a vízpartok biztonságának megóvásához, a vízi közlekedés szabályainak betartásához.

A megállapodás rendelkezik a rendőri szervek és a horgász szervezetek állományának oktatásáról, a gördülékeny információáramlásról, valamint a prevenció jegyében a vízen és a jégen tartózkodáshoz kapcsolódó veszélyhelyzetekre való közös figyelemfelhívásról. A célok megvalósítása érdekében a rendőrség a vízterületeken való hatósági jelenlét növelése érdekében az önállóan végzett tevékenysége mellett összehangolt ellenőrzéseket tart az illetékes halőrökkel. A központi együttműködési megállapodás a területi és a helyi szintű kapcsolattartás és együttműködés fontosságát hangsúlyozza.

Galéria

AktuálisbiztonságvízpartORFKMagyar Országos Horgász Szövetséghazai vizekhalállomány