2024.04.25, Csütörtök
Elismerésben részesültek a balatonlellei bölcsőde szakácsai
Facebook - balatonlellei Füles Mackó bölcsőde

Elismerésben részesültek a balatonlellei bölcsőde szakácsai

hirbalaton.hu

2018.02.14. 15:21

Három díjjal tértek haza a balatonlellei Füles Mackó bölcsőde szakácsai a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntőjéről.

Hirdetés

Különdíjas menüsorukban megtalálható a spenót,a sárgarépa és köles, csakúgy, mint a csokis rizsfelfújt.

A közétkeztetési gasztro kupa irányadó témája idén a „Tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A háromfordulós versenyben összesen 52 csapat indult, közülük a régiós elődöntőkön a legjobbnak bizonyult 12 páros mérhette össze tudását a február 9-i döntőben- írja honlapján a NÉBIH, a verseny egyik szervezője.

Tölgyesi Ferencné Katalin és Kertes Noémi  alkotta csapat előételből, főételből és desszertből álló menüsorával a szervező, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az Élelmezés szaklap és a Metro különdíját is kiérdemelte.

A három elemből álló menüsor elkészítéséhez a  „kötelező alapanyagkosár” mind a négy sorából  kellett legalább egy alapanyagot választania a csapatoknak.

  • Csirke, vagy afrikai harcsa
  • Friss paraj és/vagy spárga
  • Szezonális gyümölcs és/vagy zöldség
  • Rizs vagy tészta.

A kötelező alapanyagok felhasználásával az alábbi menüsor született, melyeket a lellei óvodások a közeljövőben feltehetően tesztelhetnek:

  • Előétel: Spenótkrémmel töltött tojás salátaágyon
  • Főétel:Túróval, medvehagymával töltött csirkecomb tejfölös kabátban, sárgarépás kölessel és mentás zöldborsó mártással
  • Desszert: Csokoládéval töltött rizsfelfújt citrusokkal és erdei gyümölcs szósszal

Az ételsor elkészítéséhez az összes felhasznált alapanyag beszerzési értéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot.

A megmérettetésnek a Hungexpo adott otthont, ahol a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét is rendezték.

AktuálisBalatonlelleFüles Mackó bölcsőde Közétkeztetési Szakácsverseny