Három díjjal tértek haza a balatonlellei Füles Mackó bölcsőde szakácsai a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntőjéről.
Különdíjas menüsorukban megtalálható a spenót,a sárgarépa és köles, csakúgy, mint a csokis rizsfelfújt.
A közétkeztetési gasztro kupa irányadó témája idén a „Tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A háromfordulós versenyben összesen 52 csapat indult, közülük a régiós elődöntőkön a legjobbnak bizonyult 12 páros mérhette össze tudását a február 9-i döntőben- írja honlapján a NÉBIH, a verseny egyik szervezője.
Tölgyesi Ferencné Katalin és Kertes Noémi alkotta csapat előételből, főételből és desszertből álló menüsorával a szervező, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az Élelmezés szaklap és a Metro különdíját is kiérdemelte.
A három elemből álló menüsor elkészítéséhez a „kötelező alapanyagkosár” mind a négy sorából kellett legalább egy alapanyagot választania a csapatoknak.
A kötelező alapanyagok felhasználásával az alábbi menüsor született, melyeket a lellei óvodások a közeljövőben feltehetően tesztelhetnek:
Az ételsor elkészítéséhez az összes felhasznált alapanyag beszerzési értéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot.
A megmérettetésnek a Hungexpo adott otthont, ahol a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét is rendezték.