2024.03.28, Csütörtök

Megnyílt a Nemzetközi Bicsérdi Művésztelep kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.02.26. 21:08

Huszonegy alkotó munkáiból nyílt meg kiállítás a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériában 2018. február 26-án.

Hirdetés

A tárlaton neves somogyi művészek, többek között H. Barakonyi Klára, Csízy László, Deák Zsuzsa, D. Szabó Margit, Erdős János, Herczeg László, Hidasi Ágnes, Jarmeczky István, Kovács Ferenc, Kováts Ferenc, Krawczun Halina, Kutnyánszky Géza, Marton Ákos, Mánfai György, Márkus Ilobna(+), Mosonyi Tamás, Pandúr József, Soltra Elemér(+), Szatyor Győző, Vanyúr István, Zsáki István műveit állították ki.

 

 

A kiállításon köszöntőt mondott Bicsérd település polgármestere, Vér József és Dr. Géger Melinda művészettörténész, továbbá jelen volt Magdó Szilárd is, a település jegyzője.

 

 

A polgármester kiemelte, hogy a művésztelep negyed évszázados, amely közösség fenntartása „nem kis dolog” a mai művészvilágban, továbbá röviden beszélt a telep múltjáról és a művészek jövőbeni terveiről is.

Dr. Géger Melinda köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kiállítás mögött egy nagyszerű közösség és munka áll. Amit a látogatók láthatnak, az egy „összművészeti koncepció”, amely részben bemutatja a  bicsérdi tájat. Néhány mondatban kiemelte a művek jellemzőit, mint például, hogy absztrakt, matematikai, groteszk formákat, továbbá néhol „zizegő univerzumot”, „széles spektrumú világot” ábrázolnak a művek.

A kiállítás 2018. március 22-ig tekinthető meg.

AktuálistárlatNemzetközi Bicsérdi Művésztelep kiállításBicsérd