2024.04.19, Péntek

Negyvenen vettek részt az öt napos vitorlástúrán, indul a Farsangi Regatta

hirbalaton.hu

2018.02.09. 17:00

Véget ért az első téli vitorlástúra a Balaton körül. Az öt napos túrán az utosló pillanatban csatlakozókkal 6 hajó és közel 40 ember vett részt.

Hirdetés

Öt kikötőt, és számtalan vendéglátóhelyet látogattak meg. Volt vízből mentési gyakorlat, és a Balaton megmutatta többféle arcát. Szombaton, február 10-én beszámolót tartanak Balatonlellén, ahol ekkor startol a Farsangi Regatta.

Erről Tóth Balázs főszervező számolt be a hirbalaton.hu-nak.

A téli vitorlástúra során az időjárás mindent megmutatott, amit a téli Balaton tudhat, ha nem fagy be: volt szélcsend, napsütés, kisimult víz és volt haragos, szeles, havas szakasz is. A túrán végig részt vevő Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője, mentési gyakorlatot is bemutatott, szimulálva mit kell tenni, ha valaki a 2 fokos Balatonba esik.

 

 

Az utat nagy médiaérdeklődés kísérte, és több ezren követték a résztvevőket közösségi felületeken is.

A téli balatoni túra részleteiről 2018. február 10-én, a Farsangi Regatta napján 9:00 órától filmes beszámolót tartanak a sajtónak Balatonlellén, a BL YachtClubban, ahol bejelntéssel is készülnek a szervezők. Beszámolnak a jövőbeni tervekről és egy új,téli Balatont népszerűsítő akciót mutatnak be.

 

 

A Farsangi Regattáról:

A II. Farsangi Regatta a Téli Vitorlás Versenysorozat harmadik állomása, ahol várhatóan 22 egység száll vízre két hajóosztályban. A one design kategória résztvevői három futam után a kis és a nagy döntőben mérik össze tudásukat, míg az open kategória versenyzői két futamot mennek. A versenyen lehetőség van a sajtó hajóra résztvevőként is felszállni előzetes regisztráció után. A verseny estéjén hagyományteremtő jelleggel hajós farsangot tartunk.

 

 

AktuálisBalatonvitorlástúraFarsangi Regattatéli vitorlástúra