2024.06.16, Vasárnap

Példa értékű faültetési program indul Balatonförldváron

hirbalaton.hu

2018.02.02. 21:00

Balatonföldváron mostantól kezdve öt éven keresztül évente 30 nagynövésű fa elültetésére kerül sor kertészeti szakértő javaslatának figyelembevétele mellett, a város közterületein.

A telepítés során az őshonos tölgy, kőris, hárs, fűz fafajták, továbbá a Balatonföldvár történetéhez, hagyományaihoz illeszkedő platán fafajta válaszható – tájékoztatta az önkormányzat a hirbalaton.hu-t.

A város közterületeire nyár, fenyő és akác nem kerülhet kiültetésre – e fafajták ültetése a magántulajdonban lévő ingatlanokon történő fapótlás, faültetés esetében sem támogatottak.

A közterületi faállomány karbantartására és a fásítási program megvalósítására az önkormányzat költségvetésében, minden évben, elkülönített forrásnak kell rendelkezésre állnia. A fásítási program megvalósítása során a képviselőtestület fokozott figyelmet fordít a védett fasorok, parkok, egyéb fás területeken lévő faállomány állapotának figyelemmel kísérésére, állagának megőrzésére, megóvására. Az elmúlt időszak gyakorlatával megegyezően, fa kivágására kizárólag a fa betegsége vagy balesetveszély esetén, szakértői vélemény alapján kerülhet sor.

Aktuálisfaültetési programBalatonförldvár