2024.04.25, Csütörtök

Idén is Fonyód a maratonisták első célja

fonyod.hu

2018.03.22. 19:00

Ma rajtolt Siófokról a 11. Spuri Balaton Szupermaraton mezőnye! Március 22. és 25. között, négy nap alatt több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők.

Hirdetés

A táv 3 vagy 4 fős csapatokban, párban és egyénileg is teljesíthető. Az összes résztávot figyelembe véve tavaly minden korábbinál több, már 2330 nevezője volt a versenynek.  Idén is hasonló futókaraván futja körbe Közép-Európa legnagyobb tavát.

A 11. SPURI Balaton Szupermaraton a hagyományok szerint Siófokról indul, az első napi  cél Fonyódon lesz 48,2 kilométer megtétele után.

Másnap innen rajtolnak a leghosszabb szakaszra, az 52,9 kilométerre levő Szigligetre, az út végén a várhoz vezető különösen  "combos" kaptatóval. A futás második napi forgatagába Keszthelytől csatlakozik be az egyre népszerűbb SPURI Öböl Félmaraton mezőnye is, hogy együtt érjenek célba a szigligeti vár alatt.

A harmadik napon Badacsonyból indulva a táv „csak” 43,6 kilométer Balatonfüredig. 

Az innen  Siófokra visszatérő 51,3 kilométeres negyedik napi szakasszal ér véget az esemény, mely 42 balatoni települést érint. 

A verseny fővédnöke Dr. Lengyel Róbert Siófok, védnökei Balassa Balázs Szigliget, Dr. Bóka István Balatonfüred, Krisztin N. László Badacsonytomaj és Ruzsics Ferenc Keszthely polgármesterei.

 

Még több információ a szupermaratonról és a BSI sportrendezvényeiről: http://www.futanet.hu/

AktuálisBalatonFonyód SiófokfutásmaratonSpuri Balaton Szupermaratonmaratonista