2024.06.16, Vasárnap

Kastélyosdombón kezdte meg infrastrukturális fejlesztéseit az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI

2018.03.28. 21:30

Megkezdte infrastrukturális fejlesztéseit az Ökumenikus Segélyszervezet, a 2020 júniusáig tartó, 650 millió forint összértékű beruházás részeként lerakták egy új raktárbázis alapkövét a Somogy megyei Kastélyosdombón szerdán.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, az európai uniós és hazai forrásból finanszírozott projekt négy helyszínt érint: Kastélyosdombón a raktárbázison kívül 30 férőhelyes "Esélytábort" hoznak létre hátrányos helyzetű gyerekeknek egy régi magtár felújításával, Vizsolyban közösségi térnek otthont adó ingatlant modernizálnak, Miskolcon közösségi pont és raktár, Debrecenben szintén raktár és új szociális fejlesztő központ épül.

 

 

A fejlesztéssel nő a karitatív szervezet ellátási területe, hatékonyabban, gyorsabban tudják segíteni a hátrányos helyzetű családokat, gyerekeket, katasztrófák károsultjait - jegyezte meg.

 

 

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte: a mostani európai uniós költségvetési időszakban Magyarországon kilenc karitatív szervezet 4,5 milliárd forint értékben, legalább 40 helyszínen valósít meg különböző beruházásokat, amelyek unós viszonylatban példátlanul széles körűek és sokrétűek.

E fejlesztéseknek az az alapelve, hogy a karitatív szervezetek az egész országot lefedjék, a segítségnyújtás helyszínei a megfelelő járművekkel, felszereléssel könnyen elérhetők legyenek - tette hozzá.

Az államtitkár szólt arról,hogy a karitatív szervezetek többsége az elmúlt három évben nemcsak belföldön és a határ mentén segített és segít "valóban bajba jutott és nem egy teljesen más kultúrát ránk erőltetni akaró" embereken, hanem partnerek közel-keleti, főként keresztény lakosság támogatásában is.

 

 

Ennek köszönhetően segélycsomagok közvetlenül juthatnak el a rászorulókhoz, iskolák, kórházak, templomok épülhetnek, újulhatnak meg - közölte az államtitkár.

Szavai szerint ezzel Magyarország a közel-keleti keresztény vezetők "szolidaritási parancsát" követi, hogy ne csábítsuk el az embereket onnan, inkább helyben nyújtsunk segítséget, s vegyük észre: az a kulturális megszállás, ami Európában zajlik, minket is olyan nehéz helyzetbe sodorhat, mint amilyenben ők most élnek.

AktuálisberuházásÖkumenikus SegélyszervezetKastélyosdombóinfrastrukturális fejlesztésEsélytábor