2024.04.19, Péntek
Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környékiek

Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környékiek

somogy.katasztrofavedelem.hu

2018.03.21. 15:27

Az időjárásra tekintettel a laktanya falain belül állították fel azt a tizenkilenc állomást a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, amelyek teljesítésével mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit húsz csapat.

Hirdetés

Nyolcvan diák lelkes versengésétől volt ma hangos a siófoki tűzoltólaktanya. Az egész napos megmérettetés során a pontszerzés mellett új ismereteket is szerezhettek az általános és középiskolás diákok. A négytagú csapatok egy tesztlap kitöltését követően nyúlgátépítésben, túlélőcsomag összeállításában, akadálypályán, activity-ben is próbára tették tudásukat és képességeiket, mi több, tűzoltó szakfelszereléseket és veszélyes anyagot jelölő táblát is fel kellett ismerniük. A diákok bizonyították, tisztában vannak a biztonságos tűzrakás és a vízben tartózkodás szabályaival is. A megmérettetés után az együttműködő és civil szervezeteknek köszönhetően további ismereteket gyűjtöttek a fiatalok az erdők védelmével kapcsolatban, gyakorolták az újraélesztést, és meghallgatták, miként lehet a lakosságot ivóvízzel ellátni katasztrófa esetén.

Középiskolások eredményei:

  1. Perczel Mór Gimnázium „VÍZCSAP-AT” csapata, Siófok
  2. Perczel Mór Gimnázium „TŰZCSAP-AT” csapata, Siófok
  3. Siófok SZC Baross Gábor Szakgimnáziuma és Szakiskolája „Tűztiprók csapata”, Siófok

Általános iskolások eredményei:

  1. Széchényi Imre Általános Iskola „Katasztrofour Junior” csapata, Balatonföldvár
  2. Kincskereső Általános Iskola „Szabadi suli” csapata, Balatonszabadi
  3. Széchényi Imre Általános Iskola „Katasztréfák” csapata, Balatonföldvár

A március 28-i megyei döntőn a siófoki Perczel Mór Gimnázium „VÍZCSAP-AT” nevű csapata és a balatonföldvári Széchényi Imre Általános Iskola „Katasztrofour Junior” csapata képviseli a térséget.

Galéria

Aktuális SiófokveszélyhelyzetSiófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség