2024.07.27, Szombat

Fuss Neki: minden szabad férőhely betelt a Balatonlellén tartandó rendezvényre

onlinebalaton.hu

2018.04.06. 18:42

Alig több, mint nyolc hét alatt, az eredetileg tervezett létszám kétszeresénél március közepén le kellett zárni a nevezést a 2. City Cartel Fuss Neki félmaraton és futófesztiválra.

Ennek ellenére továbbra is óriási az érdeklődés az esemény iránt, már több százan töltötték ki a pótnevezést is, akik közül az esetleges visszalépők helyeit töltik fel az április 28-án, Balatonlellén tartandó rendezvényen a szervezők.

Öt táv közül választhatott a mintegy ezer fő nevező. A kisgyermekek 800 métert kocoghatnak, a kutyabarátok pedig két kilométert futnak majd kedvencük társaságában. A három fő „versenyszám” pedig a 3 km-es „Hobbi futam”, a negyed maraton (10,5 km), valamint a félmaraton (21 km). Utóbbi két távolságra jelentkezett a legtöbb résztvevő.

A futófesztivál ideje alatt a résztvevők biztonságáról a szervezői csapat, valamint polgárőrök gondoskodnak majd.

A balatonlellei és környékbeli nevezők mellett sokan érkeznek még a dunántúlról, Budapestről, sőt Békés, Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is, de – a tavalyi évhez hasonlóan – Szlovákiából is fogadunk egy kisebb „delegációt” a déli part számunkra legszebb üdülővárosában.

A futófesztivál napján reggel 8 órakor nyit a versenyiroda, ettől az időponttól kezdve vehetik át a rajtcsomagot a résztvevők. Helyszíni nevezésre – a ránk vonatkozó előírások betartása miatt – sajnos már nem lesz lehetőség! A kutyabarátok 9.30-kor, a gyermekek 10 órakor rajtolnak. 10.10-től Vári Edit olimpikon atlétával beszélgetethetnek az érdeklődők és tehetik fel a futással kapcsolatos kérdéseiket, 10.45-től pedig közös – zenés – bemelegítés veszi kezdetét. A 3 – 10,5 – 21 kilométeres távok résztvevői egyaránt 11 órakor rajtolnak a Rendezvényparkból. Az utolsó versenyző célba érkezését követően azonnal megkezdődik az eredményhirdetés, majd ezt követően a támogatók által felajánlott értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra – minden résztvevő között!

Elkészült az idei rendezvényünk pólója is (csatolt mellékletben megtekinthető), melyet a rajtcsomag részeként vehet át minden résztvevő, aki a nevezési lapján igényelt. Korlátozott számban a helyszínen is kapható lesz.

A szervezők közleményükben azt írják, hogy a rendszeres sport és az egészséges életmód mellett szeretnék felhívni a figyelmet a véradás fontosságára is, ezért a Vöröskereszt balatonlellei szervezetével együttműködve a rendezvény napján 11 és 14 óra között véradási lehetőséget is biztosítanak. (A vért adni szándékozók a TAJ kártyájukat feltétlenül vigyék magukkal!)

2018. április 28-án 11 és 14 óra között Balatonlellén a Köztársaság utcában időszakosan félpályás útzár lép majd életbe.

A távok pontos útvonalai megtalálhatók a rendezvény honlapján, a http://fussneki.info címen.

AktuálisBalatonlellefutófesztiválFuss Nekifélmaraton