2024.04.22, Hétfő

Kötelezettségvállalással zárult a Kométa reklámkampányának vizsgálata

MTI

2018.04.12. 15:10

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt. vállalását, amely a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozással összefüggésben weboldal és a fogyasztói tudatosságot növelő kommunikációs kampány elindítását is magában foglalja. A GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.

Hirdetés

A GVH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ismerteti:  a hivatal azt vizsgálta, hogy a vállalkozás 2014 augusztusától indult reklámkampányainak üzenete értelmezhető-e úgy, hogy készítményeinek úgynevezett "mentessége" és az egészség kapcsolata mindenkire korlátozás nélkül érvényes.

A társaság szerint ugyan magatartása nem volt jogsértő, ám több elemből álló kötelezettségvállalást nyújtott be.

A GVH a vállalások alapján a társaságot egyebek közt arra kötelezte, hogy a fogyasztók tájékoztatására hozza létre a www.helyesentaplalkozom.hu weboldalt, továbbá indítson televíziós kampányt a fogyasztói tudatosság növelése, a táplálkozási szükségletek és az élelmiszerválasztás témakörében, mintegy 10 millió forint értékben. A tájékoztatások tartalmának kialakításakor vegye igénybe széles szakmai körben elfogadott, független dietetikus, szükség szerint gasztrológus szakértők közreműködését.

Emellett a Kométának ki kell alakítania egy versenyjogi és fogyasztóvédelmi jogszabályoknak megfelelő programot, amely alkalmas jövőbeni jogsértések megelőzésére.

AktuálisKométareklámkampányKötelezettségvállalás