2024.04.25, Csütörtök

Egy hónap múlva befejezik a nagyobb munkákat a dél-balatoni vasúton

magyarepitok.hu

2018.05.17. 12:23

Már a hajrában tart az átkelők, zajvédők és peronok építésével az R-Kord, a V-Híd Zrt. és a Swietelsky alkotta konzorcium.

Hirdetés

A nyári menetrendváltásig befejeződnek a nagyobb munkálatok a Szántód-Balatonszentgyörgy és a Fonyód-Kaposvár vonalszakaszokon. A teljes befejezés őszig történik meg, de nagyobb porral és zajjal járó munkák már nem várhatóak. Az R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kivitelezésében zajló munkákról a beruházó NIF Zrt. írt jelentést.


Víztelenítik a balatonvilágosi löszfalat

A fővonali szakaszon áprilisban elvégezték a megépült vasúti pálya technológia szerinti szabályozását. Legkésőbb június végéig elkészülnek a gyalogos átjárók, zajárnyékoló falak, víztelenítő árkok befejező munkálatai is. A munka során tavaly év végéig összesen 80 gyalogos és 25 közúti átjáró épült át.

A NIF közleménye a Szántód és Lepsény közötti (a Balaton keleti területéhez kötődő) szakasz munkálataira is kitér. Lepsény állomás új peronjának, állomás részleges átépítésének munkálatait is befejezik június közepéig. Siófok állomás részleges lezárása mellett folyik a peronok átépítése, szintén június végéig.

Balatonvilágoson a vasúti pályának helyet adó löszfal kiegészítő víztelenítési munkálatai kezdődtek meg. Itt – a többi projekttől eltérően a a Sycons Kft. a kivitelező. A nagytömegű földmunkák után a terület helyreállítása megtörténik, a víztelenítési munkák jövő tavasszal zárulnak le teljeskörűen.


Még négy településen épülnek a parkolók

A vonatforgalom zavartatása nélkül folynak az utómunkálatok a Fonyód-Kaposvár vasútvonalon is. Jelenleg a vágányszabályozási, kitérőszabályozási és zajvédőfal építési munkálatok zajlanak. Emellett Lengyeltóti, Somogyvár, Osztopán és Kapostüskevár állomásokon és megállóhelyeken az átszállást segítő P+R parkolókat építi a kivitelező.

A fejlesztés eredményeként a Kaposvárról a Balatonig tartó menetidő a mostani 75-80 perc helyett 50-55 perc lesz.

vasútfejlesztésAktuálisBalatonR-Kord Kft.V-Híd Építő Zrt.Swietelsky Vasúttechnika Kft.Sycons Kft.