2024.04.20, Szombat
Ítéletet hozott a Kaposvári Ügyészség a gázolaj lopás ügyében
Pixabay - illusztráció

Ítéletet hozott a Kaposvári Ügyészség a gázolaj lopás ügyében

hirado.hu

2018.05.08. 21:00

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat három férfival szemben, akik több millió forint értékű gázolajat loptak el – a vádlottak egy oktatási intézmény alkalmazásában nagy teljesítményű mezőgazdasági munkagépekkel dolgoztak.

Hirdetés

A munkagépek az általános működtetés mellett is jelentős mennyiségű üzemanyagot használtak fel, ezért a vádlottak úgy gondolták, hogy nem lesz feltűnő, ha kisebb tételben elkezdenek gázolajat lopni. Még azt is megoldották, hogy a munkagépek üzemanyagfelhasználását figyelő rendszeren keresztül ne tűnjön fel a hiány, ugyanis a gázolaj leszívása alatt működtették a gépeket, ezáltal úgy tűnhetett, mintha azokkal éppen intenzív munkavégzés folyna.

A vádlottak ezzel a módszerrel több hónapon keresztül károsították meg az intézményt úgy, hogy változó, alkalmanként 21 és 77 liter közötti gázolajat szívtak le a munkagépekből. Végül a leleplezésük után derült fény arra, hogy összesen 9000 liter gázolajat loptak el több mint 3 millió forint értékben – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

AktuálisKaposvári Járási és Nyomozó Ügyészséggázolajsikkasztás