2024.04.27, Szombat

Szolgálati autót kaptak a fonyódi polgárőrök

fonyod.hu

2018.06.28. 14:33

A polgárőrök sokrétű munkáját immár egy személyautó is segíti, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség gépjárművet adományozott a Balatoni Vasúti Régió-Fonyód Polgárőr Egyesület részére.

Hirdetés

A Renault Clio kishaszon gépjármű a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség tulajdona, amelyet most a fonyódi polgárőrök szolgálatába állítottak. Ezzel immár nagyobb távolságot tudnak megtenni a polgárőrök, Bélateleptől egészen Fonyódligetig. Segítségükre lesz a biztosítandó rendezvények helyszínének megközelítésében, valamint a környező települések rendezvényeinek biztosításában. Somogy megyében már 80 polgárőr egyesület működik, kb. 2500 fővel már 127 településen látnak el szolgálatot a polgárőrök. „Az idei évben sikerült 12 db gépkocsit sikerült szolgálatba helyeznünk a megyében, ezek a rendőrség tulajdonában, de a polgárőrség üzemeltetésében állnak, ezeken felül 40-45 gépjárművet üzemeltet a polgárőrség” – emelte ki Poór Gyula a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A Balatoni Vasúti Régió-Fonyód Polgárőr Egyesület munkája szerteágazó. A városi szolgálat a piac biztosításától a rendezvényeken, fesztiválokon, strandokon át a vasúti terület biztosításáig terjed. Emellett a közeli település, Ordacsehi biztosításában is részt vesznek a fonyódi polgárőrök, valamint országos szinten vonatkísérő szolgálatokat teljesítenek a polgárőrök. „A szolgálatteljesítésben, a távolságok megtételében és a polgárőrök közlekedésében hatalmas segítség az autó. Nagyon köszönjük a megyei szövetségnek, vigyázni fogunk rá és úgy használjuk, ahogy azt kell.”- fejezte ki köszönetét Gál László, a Balatoni Vasúti Régió-Fonyód Polgárőr Egyesület elnöke.

AktuálisSomogy megyeFonyódpolgárőrökszolgálati autóRenault