2024.06.16, Vasárnap

Balaton Sound - Ügyészség: komolyabb rendzavarás nélkül ért véget a rendezvény

MTI

2018.07.13. 15:30

Komolyabb rendzavarás nélkül ért véget Európa egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a Balaton Sound Zamárdiban - közölte honlapján az ügyészség kedden.

Mint kifejtették: a korábbi évekhez hasonlóan idén is a vagyon elleni, illetve a köznyugalom elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel kapcsolatos visszaélések és az ittas járművezetés adtak munkát elsősorban a rendőrségnek. A rendezvényen összesen négy embert vettek őrizetbe és soron kívüli ügyészi intézkedésre is szükség volt.

Az egyik ügyben a Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a szlovák férfit, aki a rendezvény nyitó napján erősen ittas állapotban összeszólalkozott a biztonsági személyzettel, valamint a fesztiválról távozó vendégekkel. A férfi többeket meg is akart ütni, az egyik biztonsági kordont is nekik akarta dobni. Az ittas fiatalt végül a rendőrök fékezték meg.

Az őrizetben lévő vádlottat - az ügyész indítvánnyal egyezően - a Siófoki Járásbíróság július 6-án garázdaság vétsége miatt elítélte, és vele szemben pénzbüntetést szabott ki.

Az ügyészségi közleményben kitértek arra is, hogy a rendezvény ideje alatt vizsgázott az új büntetőeljárási törvény több új intézménye is. Mint írták: "kisebb fennakadásoktól eltekintve" azt állapították meg, hogy a hatóságok közötti elektronikus kapcsolattartás, mint a védők kirendelésének új rendszere is megfelelően működött.

A vasárnap véget ért Balaton Sound látogatócsúcsot hozott: öt nap alatt 165 ezer látogatója volt a rendezvénynek. Július 4. és 8. között csaknem hatvan ország fiataljai gyűltek össze a Balaton-parti fesztiválon.

A szervezők hétfőn azt közölték: bár sokan voltak a fesztiválon, sem komolyabb baleset, sem egyéb probléma nem adódott az öt nap alatt.

KultúraBalaton Soundrendzavarás